Slecht weer fonds voor festivals

Regen publiek festival weer
Slecht weer fonds voor festivals
Door GraciaVisscher op 20 juni 2016 - 11:41 1 Goed nieuws voor de Nederlandse festivals! Minister Jet Bussemaker van Cultuur richt een nieuw fonds op waar organisatoren van festivals, concerten en meer een bijdrage kunnen krijgen om extra kosten te dekken die worden gemaakt door slecht weer.

'Slecht weer kan een flinke spelbreker zijn bij festivals: storm, regen, hagel, lege stoelen en omgewaaide tenten. Bezoekers blijven weg en er moeten extra maatregelen worden genomen om optredens veilig te laten verlopen', aldus het ministerie.

Festivals moeten het geld later, wanneer hun financiële positie voldoende is hersteld, terugbetalen. De minister steekt een half miljoen euro in het fonds.Schollenpop2

DANKO JONES EN SUE THE NIGHT NAAR SCHOLLENPOPSchollenpop heeft weer twee namen toegevoegd aan het festivalprogramma....

zandstocknews.gif

ZANDSTOCK FESTIVAL MAAKT PROGRAMMA COMPLEET (O.A.... Het Zandstock Festival maakte dit weekend haar programma compleet. O.a....

REACTIES

geen avatar
ma 20 jun 2016 19:25

zwelgjebeest Zodat de organisatie de festivalganger financieel tegemoet komt voor een niet doorgegaan of deel van het festival waar wel vol voor betaald is? Nice

 2
geen avatar
ma 20 jun 2016 19:59

eatsleeprave.. Haha dat natuurlijk niet, enkel om hun missen van de drank omzet te compenseren natuurlijk!

Maar dit zal nog te kort zijn, het nieuwe klimaat wordt steeds meer regen en harde wind in de zomer!

 -1
geen avatar
di 21 jun 2016 09:20

zwelgjebeest Regen/wind, afgelopen weekend weer gezien op Graspop. Festivalwei was 1 groot modderveld, parkeerplaatsen/velden waren dicht door de vele regenval van afgelopen dagen/weken. Toch was het een geslaagd weekend, en gelukkig niet zoals bij RaR dat je na 2 dagen zeikenat geregend te zijn weer naar huis mag omdat dag 3 niet kwam.

 2
Avatar Snitskie
di 21 jun 2016 15:47

Snitskie Ja, het valt wel op hoe het klimaat (is) veranderd!
Op Fortarock was het zondag eigenlijk weer net effe te warm, maar dat 100x liever dan afgelopen zaterdag op Graspop. Toch hadden we het erg naar ons zin hoor! Maar vorig jaar heb ik de Zwarte Cross wel overgeslagen. Dat was gewoon echt niet te doen!

 2
geen avatar
di 21 jun 2016 21:07

eatsleeprave.. Hoorde van iemand anders dat forta prima toeven was anders! Heb jij het zo rap warm? In de poppodia is het toch veel warmer in een uitverkochte zaal? Ik heb veel liever 36 graden zon en wind op pp dan 14 graden en de hele dag regen! Warm je niet meer op!

 0
Avatar Snitskie
wo 22 jun 2016 11:01

Snitskie Ja ik kan erg slecht tegen de Nederlandse warmte met de hoge luchtvochtigheid. En in een uitverkochte concertzaal is het vaak nog erger inderdaad. Ik merkte het al in tent waar BabyMetal speelde. Het had van mij ietsje minder warm gemogen, maar het ging absoluut niet ten koste van het plezier. Op Graspop dacht ik wel een paar keer fuck wat kut dit! Maar goed, ik was er zaterdag gewoon van 16:00 tot 2:00, dus zo makkelijk laat ik mij niet wegjagen. :)

 2
Avatar TAOS
do 23 jun 2016 14:56

TAOS Maar hier houden fondsen toch al rekening mee? Waarom een nieuw fonds hiervoor oprichten?

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.