Rock Werchter geeft meer duidelijkheid over wateroverlast, muggen en voetbal

Rock Werchter achtergrond
Rock Werchter geeft meer duidelijkheid over wateroverlast, muggen en voetbal
Door RobZ op 27 juni 2016 - 18:31 1 Het is nat in Werchter en omgeving. Het voorjaar was het natste ooit gemeten. En het water blijft vooralsnog met bakken uit de lucht vallen. Hierdoor heeft het Rock Werchter festival een aantal praktische problemen. Een aantal kampeer- en parkeerterreinen zullen ten gevolge van de wateroverlast niet inzetbaar zijn tijdens Rock Werchter. Het festival geeft vandaag duidelijkheid wat de gevolgen voor de bezoeker zijn.

Allereerst wordt de verkoop van campgingtickets vanavond om 20:00 uur stopgezet. Mensen die op Werchter kamperen krijgen voorrang voor een parkeerplaats. Mensen zonder campingticket wordt verzocht om niet met de auto te komen.

Er zijn extra parkeerplaatsen in Leuven en bij Brussel.
Er worden parkings in de diepte -verder weg van Werchter- voorzien. Festivalgangers komende van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en het zuiden van het land worden verzocht te parkeren op Parking C aan de Heizel in Brussel. Wie van Limburg of Luik komt, kan de auto nabij afrit E40 Haasrode (bij Leuven) parkeren. Bussen brengen festivalgangers dan van de parking naar Werchter of naar Leuven Station vanwaar de festivalbus van De Lijn naar Werchter genomen kan worden. En vice versa na afloop van de festivaldag. De festivalorganisatie roept op om wel tijdig te vertrekken. Mogelijk zal het soms wachten worden op pendelbussen. Alles wordt ingezet om dit echter zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Luister naar de verkeersinformatie op de radio, volg de signalisatie, installeer de Rock Werchter Mobile App. Alle communicatiemiddelen worden ingezet om festivalgangers op de hoogte te houden.

Verder zijn er door de natte ondergrond veel muggen in de omgeving van Werchter. De festivalorganisatie zegt dat sticks, sprays en melk tegen muggen zijn geen overbodige luxe zijn. En omdat het weer niet mee zit, zijn een regenjas en warme kledij eveneens aangeraden.

Ten slotte zal de kwartfinale van Euro 2016 op grote schermen in Werchter getoond worden. De wedstrijd heeft geen gevolgen voor de muzikale programmering. Dat gaat door zoals gepland.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



songbird

EERSTE NAMEN SONGBIRD BEKEND (O.A. MICHAEL KIWANUKA...Op 26 en 27 november vindt in de Rotterdamse Doelen weer het Songbird...

Paradiso Amsterdam

7 LAYERS FESTIVAL STRIKT NATHAN BALL, GRACIE FOLDS... 7 Layers Festival georganiseerd door Dotan dat op 17 & 18 september...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.