Tips voor Amsterdam Dance Event door René Passet

Amsterdam Dance Event
Tips voor Amsterdam Dance Event door René Passet
Door RonjaTuinder op 13 oktober 2016 - 12:08 1 Door de DJ's de club niet meer zien. Dat is een reëel gevaar op Amsterdam Dance Event. Van 19 t/m 23 oktober spelen er op ruim 140 locaties meer dan 2200 dance-acts in Amsterdam. Vandaag geeft René Passet een aantal tips in de ADE programmering.

René is al ruim 15 jaar popjournalist, die zich heeft gespecialiseerd in dance. Hij schrijft onder meer voor OOR, DJ Broadcast en 3voor12. Je zou de stem van René ook kunnen kennen als filelezer van de ANWB op 3FM.

De volgende events moet je volgens René zeker niet missen:

Raving Iran

DJ Broadcast-head honcho Eelco Couvreur is dit jaar gastheer en moderator bij een aantal toffe muziekfilms. Waaronder deze docu over twee dappere dj’s in Iran. Waar westerse dansmuziek zo goed als verboden is.

Melkweg cinema
Woensdag 19 oktober
20:30 - 22:30
€ 9Claire ADE: Worldwide FM Showcase

De nieuwe Amsterdamse club Claire (de oude Studio 80) trapt af met een moddervette line up, als je een groot hart voor linksdraaiende zwarte dansmuziek hebt. Gilles Peterson (Worldwide FM, BBC Radio 1) Lefto en Kutmah staan op de poster. Ook Jameszoo komt langs.

Club Claire
Woensdag 19 oktober
22:00 - 06:00
€ 17,50 / € 20 / € 25 + service feeZeezout

Zeezout = kat in het bakkie. Hun line ups zijn altijd 21-karaat en een must voor wie zijn house en disco zo breed mogelijk krijgt opgediend. O.a. Hunee, Prosumer en Ben UFO staan op de poster.

Uncurrent
Donderdag 20 oktober
22:00 - 08:00
€ 17,99 / € 21,50 / € 24,99 + service feeFEST & XXX

Ja, het is even een fietstocht vanuit de binnenstad. Maar Radion is het waard. Vuig, underground en stoer. Met onder meer de Duits/Israelische labelbaas en dj Moscoman en de Noorse cosmic discoheld Prins Thomas op de rol zit het met de line up ook wel goed.

Radion
Donderdag 20 oktober
23:00 - 07:00
€ 17,50 + service feeKaitlyn Aurelia Smith and BEA1991

Met haar modulaire synthesizers en stoere podiumuitstraling is de Amerikaanse Kaitlyn Aurelia Smith een must voor iedereen die zijn elektronische muziek graag met een LSD-zegeltje consumeert. Ze staat vrijdag aan de vooravond in De School.

De School
Vrijdag 21 oktober
19:30 - 22:30
€ 12 + service feeClone Records ADE Special

Onder Toren Overhoeks (het oude Shell-gebouw aan het IJ) opent tijdens het ADE NOG een nieuwe club: Shelter. Vier nachten is hun line up helemaal top. Maar de vrijdag heb ik dubbel onderstreept omdat dan de gemaskerde electro-dj Stingray 313 uit Detroit en de Haagse held I-F de ondergrondse club komen opleuken.

Shelter
Vrijdag 21 oktober
23:00 - 08:00
€ 18 + service fee4. Redlight Radio presents Dark Entries Special

Twee muzikale legendes uit de donkere jaren 80 staan op zaterdag in de knusse Oedipus-brouwerij. Ik ben vooral benieuwd naar de Severed Heads uit Australië. Vroeger kocht ik me arm aan hun platen, die eerst vol stonden met duistere verwrongen elektronica en later met een soort proto-techno vol vrolijke melodieën.

Oedipus Brewery
Zaterdag 22 oktober
20:00 - 04:00
€ 14 + service feeHet Weekend

Ik heb me laten influisteren dat de zondagmiddag in de School een aantal verrassingen in petto heeft. DJ’s van een bepaald cultlabel uit Berlijn zullen acte de présence geven. Sowieso ben ik erg benieuwd hoe de dansvloer in de fietsenkelder er op zondag bij ligt. Omdat de School dan al ruim 48 uur nonstop open is.

De School
Zondag 23 oktober
23:00 - 08:00
€ 18 + service feeOur Society Presents Theo Parrish All Night

Eigenlijk is er zondag maar één plek waar ik heel graag wil staan en dat is bij Theo Parrish in de Radion. De recalcitrante dj uit Detroit doet daar een all nighter. Hopelijk staat er een goede PA en zijn de draaitafels op orde, want de Amerikaan kan nogal eens humeurig zijn. Maar als hij in vorm is, wordt het een wereldavond.

Radion
Zondag 23 oktober
22:00 - 08:00
€ 20 + service fee

Rock Am Ring

SYSTEM OF A DOWN, MACKLEMORE, BASTILLE EN PROPHETS...De eerste namen van Rock Am Ring zijn zojuist bekendgemaakt. System Of A...

SinnersDaynews1

SINNER'S DAY ROND MET JOHNNY ROTTEN'S PUBLIC IMAGE... Met The Sisters of Mercy, Public Image Ltd, Orchestral Manoeuvres in the...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.