Tips voor Amsterdam Dance Event door Arne van Terphoven

Amsterdam Dance Event
Tips voor Amsterdam Dance Event door Arne van Terphoven
Door RonjaTuinder op 14 oktober 2016 - 14:29 1 Arne van Terphoven is mede-eigenaar van dancewinkel/uitgeverij/label Mary Go Wild, dat voortkwam uit het gelijknamige boek over 25 jaar dance in Nederland (2013). Recentelijk bracht hij ‘Wat de fok, ouwe – het bizarre leven van DJ Dano’ uit, over de gabberheld die zich in de jaren negentig tot de grootste DJ’s ter wereld mocht rekenen, maar zich verloor in seks, drugs en drank.

Vandaag heeft Arne van Terphoven op een rijtje gezet wat jij absoluut niet mag missen op Amsterdam Dance Event:

Eerder deden Claire van der Hall en Rene Passet dit al.

Marcell Dettmann DJ Kicks Release presented bij LET

Grote feesten, duizenden bezoekers, programmering met tientallen artiesten op de line-up: fantastisch. Maar toch zijn soms de kleinere feestjes het lekkerst. En al helemaal de combinatie van een rauwe, kleine locatie met een grootmacht. Marcel Dettmann die voor ongeveer 300 man de tent komt afbreken. ADE 2015 mocht Ben Klock het doen en dit was geniaal.

OT301
20 oktober
23:00 - 05:00 | € 18 + service fee / € 25 door
Mary Go Wild Basement Raves

Overdag, gratis, voor toegankelijk, bloedheet en keihard. Wij van WC Eend adviseren zeker naar de Mary Go Wild Basement Raves te gaan. Je voelt er het verleden en je voelt er de toekomst en je voelt er vooral peilloze liefde voor een goed feestje. Eerdere edities ging om 14.00 uur ’s middags het dak er al af. Dat zal deze keer niet anders zijn.

Mary Go Wild
20 – 22 oktober
14:00 - 20:00
Free entrance
Clone Records ADE special

Nieuwe Amsterdamse Club, gevestigd Rotterdams Label. Shelter en Clone Records. Voor meer dan 20 jaar staat eigenaar Serge aan het roer van bij Clone, dat al die tijd louter kwaliteit muziek heeft voortgebracht. Tel hier bij op dat DJ Stingray, Legowelt, I-F, Project Pablo en Serge zelf de muzikale invulling van de avond verzorgen en je keuze is gemaakt.

Shelter
21 oktober
23:00 - 08:00
€ 18 + service fee
Berlin ADE special w/ Katermukke & Sisyphos

Berlijn in Amsterdam in oktober. Sisyphos is onder de Berlijnse fijnproevers inmiddels een gevestigde naam en kent die nauwelijks uit te leggen Berlijnse sfeer. Toch een poging: open, gay, een beetje ranzig en vooral oneindig. Dit wordt een potje ogen dicht en hopen dat het nooit meer ochtend wordt. Bijna jammer dat het geen festivalweer meer is.

WesterUnie
21 oktober
22:00 - 07:00
€ 22,50 + service fee
909 invites GEM Records

Enrico Sangiuliano is op dit moment een van de heetste producers in de categorie doorpompende techno. Hij is onderdeel van een mooie lijst oud en nieuwe helden. Derrick May was degene die het genre uitvond – ook hij is hierbij – en alle mannen op deze avond hebben zijn werk doorgezet en kozen daarbij allemaal voor: ‘rechtdoor’.

Casco Amsterdam
23 oktober
22:00 - 08:00
€ 24,50 + service fee
Our society presents Theo Parrish all night long

Theo Parrish is een Detroit legende en 1/4 van het geroemde DJ kwartet 'three chairs’. Zelden is hij te aanschouwen in Amsterdam, maar speciaal voor deze avond zal hij zijn unieke verzameling platen en eigen producties ten gehore brengen in een 8 uur durende set. Nog nooit was het einde van ADE zo soulfull, funky en gezellig.

Radion
23 oktober
22:00 - 08:00
€ 20 + service fee
Slowmotion Club x Vreemde Vogels

No matter how slow you go, as long as you don’t stop. Niet direct de meest toegankelijke hoek van de electro, maar zo op de zondag kan het goed toeven zijn bij de lome slakkentechno van Slowmotion Club. Lekker bummeln.

VLLA
23 oktober
17:00 - 07:00
€ 10 + service fee
Elrow presents ADE After Hour Madness

Op zondag van 9.00 uur ’s ochtends tot 23.00 ’s avonds. Dit is het moment dat de uren beginnen te tellen. Maar dat zal je bij Elrow niet voelen, want het is altijd een woest circus-snippers-regenboog-extravaganza. Vaak gaat dat samen met flauwe muziek, maar dat is precies wat Elrow met hun concept getackeld heeft.

WesterUnie
23 oktober
09:00 - 23:00
€ 25 + service fee
HiddenTreasures

KLOOSTERKAMERFESTIVAL HIDDEN TREASURES PRESENTEERT...Het Ottersumse Kloosterkamerfestival Hidden Treasures heeft een aantal nieuwe...

die toten hosen

DIE TOTEN HOSEN NAAR ROCK IN VIENNA De organisatie van het Oostenrijkse Rock in Vienna heeft vandaag de eerste...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.