Regen aan klachten voor Marktrock

Door Marz667 op 28 augustus 2007 - 09:15 1 De nieuwe organisatoren van Marktrock hebben gisteren tijdens de Leuvense gemeenteraad forse kritiek gekregen van gemeenteraadsleden uit de meerderheid en de oppositie. Het festival werd georganiseerd door een nieuwe groep nadat de oude VZW in februari in vereffening was gegaan. De nieuwe editie bood nog enkel betalende concerten op de Oude Markt en Ladeuzeplein, terwijl er voorheen ook gratis gemusiceerd werd op randpodia.

Magda Aelvoet (Groen!) wees op het ontbreken van voldoende voorzieningen voor rolstoelpatiënten, de overdreven repressieve aanpak van fietsers in de aanloop van het festival en het niet-nakomen van afspraken met handelaars van het Ladeuzeplein. Hierdoor waren handelszaken een tijdlang niet bereikbaar. Ook Luc Bellens (N-VA) wees "op de regen aan klachten bij handelaars en burgers over het arrogant optreden door de organisatoren".

Net als Luc Ponsaerts (Open VLD) wees Bellens onder meer op het hoge terrasgeld dat handelaars binnen het festivalcircuit diende te betalen aan organisatoren terwijl er in de stad zelf veel minder volk aanwezig was dan bij vorige edities. Saïd El Khadraoui (sp.a) hekelde het ontbreken van "een Leuvens aspect" - ook hij verwees hierbij naar conflicten met handelaars - terwijl Leuven de organisatoren toch de binnenstad aanbiedt voor de organisatie van dit festival.

De nieuwe organisatoren hadden nauwelijks vier maanden de tijd om het festival te organiseren. Hopelijk zijn volgend jaar de kinderziektes en klachten ver van Marktrock te vinden.Beatstad15

KREZIP MAG NIET SPELEN IN DEN HAAGHet optreden dat Krezip vrijdag zou geven op Beatstad Heats in Den Haag is...

CrossingBorder_Goed.jpg2

VELE MOOIE NAMEN OP CROSSING BORDER De vijftiende editie van het Crossing Border Festival vindt plaats van 18 -24...

REACTIES

Avatar QuickShare
di 28 aug 2007 22:21

QuickShare kloten politiekers kunnen enkel klagen en zagen maar als er iet moe worde gedaan zijn ze de laatste om iet te doen

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.