Broederliefde is geen Ambassadeur van de Vrijheid meer

bevrijdingsfestivalutrecht
Broederliefde is geen Ambassadeur van de Vrijheid meer
Door ThomasS op 09 maart 2017 - 13:21 1 Broederliefde is geen Ambassadeur van de Vrijheid meer tijdens Bevrijdingsdag. Dit besloot het Nationaal Comité 4 en 5 mei nadat er vorige week een filmpje was opgedoken van een jaar geleden waarin rapper Emms antisemitische leuzen riep. Inmiddels heeft Emms zijn excuses al aangeboden.

Daarnaast had Broederliefde als ambassadeur zijnde een bezoek gebracht aan voormalig concentratiekamp Auschwitz. Hier werd het Emms ook pijnlijk duidelijk wat hij fout heeft gedaan.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kijkt nu samen met de organisatie van de bevrijdingsfestivals naar de gevolgen voor de programmering. Het enige Bevrijdingsfestival waar zeker is dat Broederliefde wél optreedt is het festival in Zwolle.

"De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat blijven gewoon ambassadeur. Er komt geen derde groep meer bij."

Bron: Nos

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Heather Nova

HEATHER NOVA, TESSA BELINFANTE EN MEER VOOR NAKED...Het Naked Song Festival in Eindhoven bevestigt de komst van Heather Nova ....

Sziget

THE CHARM THE FURY, MOTORPSYCHO, PUGGY EN MEER VOOR... Sziget heeft een rijtje namen bekend gemaakt voor de Europe Stage, het gaat...

REACTIES

geen avatar
do 09 mrt 2017 14:06

eatsleeprave.. Dit is het beste besluit idd. Die andere groep SB? zit vast in Suriname, goede voorbeelden dit.

 -1
geen avatar
vr 10 mrt 2017 09:40

marcus75 wat hij daar nog geen jaar geleden riep was zeer discriminerend tegenover alle joden. Schande. Daarom heft de organisatie groot gelijk!

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.