Mojo bindt de strijd aan met valse kaartenverkoop

Door limma op 02 oktober 2007 - 13:22 1 Mojo heeft in strijd tegen illegale en valse kaartenverkoop een nieuw wapen ingezet. In samenwerking met Viagogo hebben zij een nieuw platform opgericht: "Live Nation Ticket Trade". De bijbehorende website moet er voor zorgen dat kopers gegarandeerd zijn van een concert kaartje dat niet vervalst is. Ticket Trade garandeert de echtheid van de aangeboden kaarten in het systeem. Zo hopen zij te voorkomen dat muziekfans valse of niet-bestaande kaarten kopen. De kaarten worden zowel voor een vaste prijs of door middel van een veiling te koop aangeboden. Daarnaast is het voor de koper in een oogopslag duidelijk wat de oorspronkelijke prijs is en wat de prijs is die de consument voor het doorverkochte kaartje betaalt.

Live Nation moet de site gaan worden voor het kopen en verkopen van concertkaartjes op een veilige manier. Er kunnen ook kaarten besteld worden voor de officiele voorverkoop en is er de mogelijkheid tot het kopen van VIP arrangementen.

Wat vind jij als festival- en concertganger van deze actie? Reageer hieronder en discussiëer mee!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPodiuminfo Logo nieuw28

GOEDKOPE KAARTJES BIJ FESTIVALINFO EN PODIUMINFOTickets te duur? Ook wij bij Festivalinfo/Podiuminfo overleven geregeld op...

tivolo_news.gif18

TIVOLI MIKT MET FESTIVAL OP NIEUW CANADEES TALENT Het Le Guess Who? Festival, is een festival voor nieuw Canadees muziek...

REACTIES

geen avatar
di 02 okt 2007 13:54

NFD Als uw toegangskaarten eenmaal verkocht zijn, dan rekenen wij 15% servicekosten plus relevante belastingen om onze kosten te dekken voor het leveren van de hulpmiddelen en het platform die verkopers in staat stellen miljoenen potentiële kopers te bereiken.

Wat een nobel streven! Mensen kunnen nog steeds per opbod hun kaarten verkopen, net zoals op marktplaats of bij online-ticketbureaus gebeurt, alleen nu kan Mojo nogmaals 15% van de verkoopprijs opstrijken! Nee, dankje.

Gelukkig staat die site alleen maar vol met shows in bakbeesten van zalen (lees: Ahoy, HMH en stadions), en heb ik er weinig last van.

 0
Avatar Georia
di 02 okt 2007 14:34

Georia Laat de politiek eens iets tegen die "handel" doen. Maar eigenlijk moeten de mensen die kaarten kopen er iets aan doen. Wie is er nu zo stom om meer te betalen. Tuurlijk er zijn altijd goede artiesten die het waard zijn alleen stimuleer je dan die handel.

 0
Avatar JayKay
di 02 okt 2007 15:09

JayKay blijft altijd moeilijk, zou een site moeten zijn waarbij de kaarten alleen tegen de echte verkoopprijs aangeboden kunnen worden. Dus echt voor mensen die niet kunnen wegens omstandigheden. Dan is het pech voor de echte fans, die zullen beter op moeten letten in het vervolg!

 0
Avatar ErikLuyten
di 02 okt 2007 15:13

punkr EINDELIJK :D
fijn, hopelijk gaat het goed werken :)

 0
geen avatar
di 02 okt 2007 15:34

NFD Als ik van plan ben om een kaartje van laten we zeggen 20 euro (exclusief servicekosten) voor de prijs te verkopen die ik zelf betaald heb moet ik er 27 euro voor vragen, om zelf geen verlies te maken. En dan heb ik de 'relevante' belastingen waar deze zuigers van Mojo het over hebben nog niet meeberekend.

Een ander voorbeeldje: Lowlandskaartjes die via deze site per opbod verkocht worden gaan in het geval van uitverkopen natuurlijk over de 150 euro, 15% van dit bedrag is 22.50! Dan vangt deze site gewoon meer dan 50 ouderwetse guldens vanwege het faciliteren van het verkopen van een enkel festivalkaartje. Zo kan ik het ook.

 0
Avatar metaalerik
di 02 okt 2007 16:06

metaalerik Toen ik het bericht las dacht ik 'geweldig idee!'. Maar natuurlijk had ik kunnen verwachten dat Mojo zelf ook geld wil opstrijken wat dit idee een stuk slechter maakt. En inderdaad Georia, de politiek mag er van mij ook wel wat aan doen.

 0
Avatar BasP
di 02 okt 2007 16:28

Wrong Hopelijk dat podiuminfo tickets uitgroeit tot een succes. Laat dat livenation maar lekker zitten!

 0
Avatar skabuoy
di 02 okt 2007 16:47

skabuoy Ik kan niet anders dan me achter Wrong scharen.
Al moet ik wel toegeven dat dit initiatief een heel duidelijk voordeel heeft ten opzichte van Marktplaats en dergelijke sites. Op Live Nation krijg je de garantie dat je kaartje echt geldig is, en dat moet je bij die andere sites dan maar weer afwachten aan de deur.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
di 02 okt 2007 16:55

E-Clect-Eddy Alleen wanneer kaartjes op naam komen te staan zal het moeilijker worden om ze door te verkopen. Bovendien zouden ze zelf bereid moeten zijn om kaartjes terug te kopen indien je niet kan bv ivm begrafenis. Ze creëren hun eigen probleem wat vooral de echte fans van een band treffen. Men wil niet dat slechts de helft van de kaarten verkocht worden waardoor er bands zijn die gemakkelijk in de HMH zouden kunnen staan maar nu 2 avonden uitverkocht zijn in de paradiso.

Dit voornemen lijkt me alleen een nieuwe manier om extra administratiekosten in rekening te brengen onder het mom van de echtheid van je kaartje. Dit wordt het zelfde scenario als vliegtickets waarbij de prijs van het tickets steeds lager wordt maar de kosten er om heen steeds hoger. De consument betaald uiteindelijk steeds meer, ook als gevolg van gewenning.

 0
Avatar skabuoy
di 02 okt 2007 17:02

skabuoy Kaartjes op naam zegt ook niet alles. Ik heb door omstandigheden mijn kaartje voor Werchter '06 op eBay moeten kopen, en ik kocht 'm van een meisje uit Ierland. Nu kun je normaliter aan de persoon niet zien of de naam wel klopt, maar er is aan mij toch duidelijk te merken dat ik geen 'ms.' ben, en ook de meisjes voornaam zou wenkbrouwen moeten doen fronsen als ik met dat kaartje aankom.
Er wordt gewoon niet op de naam gelet. Ze scannen de kaart, en als-ie geldig is ben je binnen.

 0
Avatar jos_theboss22
di 02 okt 2007 19:00

jos_theboss22 best wel een leuk idee maar ik denk niet dat dit wat wordt

 0
Avatar E-Clect-Eddy
di 02 okt 2007 19:08

E-Clect-Eddy Aaah, maar als dat meisje haar geld terug gekregen had was het ook niet aangeboden. Het niet controleren van de naam is dom want als men roept hier iets aan te willen doen maar dan niet controleert dan laat je het oogluikend toe. Een annuleringsverzekering op elk kaartje zou max 50 cent erbij kosten en dan zou je je geld terug krijgen minus onkosten. Een jaar(?) geleden werd iedereen bij Paradiso gecontroleerd ivm aanslagen? dan zou je verwachten dat er naar identiteit gevraagd wordt maar nee hoor. Dan is het alleen irritant en doen-om-te-laten-zien-dat-je-iets-doet. Zelfs al zou maar 60 procent van alle kaartjes op naam staan en echt gecontroleerd worden dan verwacht ik dat dit de meeste dubieuze zaken met kaartjes zal doen verminderen. Minder zwarte markt, minder valse/illegale kaartjes, minder opgefokte prijzen.

 0
Avatar BasP
di 02 okt 2007 20:11

Wrong E-Clect-Eddy schreef:
Een annuleringsverzekering op elk kaartje zou max 50 cent erbij kosten en dan zou je je geld terug krijgen minus onkosten.


Dit is op dit moment toch al mogelijk bij Ticketservice? Hoewel het dan meer kost dan 50 cent...

 0
geen avatar
di 02 okt 2007 20:26

JeroenSkelper Mojo 2 keer laten verdienen aan hun eigen kaartjes, dat wil toch geen enkele fan.
Dit concept is in Nederland al een tijdje geleden geintroduceerd door een onafhankelijke partij: www.skelper.nl
Zelfde principe, 100% garantie!

 0
geen avatar
di 02 okt 2007 20:35

NFD Nee, Mojo 1x laten verdienen en Skelper 1x schiet iemand wat mee op. In beide gevallen praat je over organisaties die bemiddelen in de handel in concertkaartjes, en daarmee leveren zowel Skelper, als die organisatie van Mojo dezelfde faciliteiten als Marktplaats, Ebay en forums waarop je kaartjes te koop kan zetten gratis leveren.

 0
geen avatar
di 02 okt 2007 21:12

dikkie skabuoy schreef:
Ik kan niet anders dan me achter Wrong scharen.
Al moet ik wel toegeven dat dit initiatief een heel duidelijk voordeel heeft ten opzichte van Marktplaats en dergelijke sites. Op Live Nation krijg je de garantie dat je kaartje echt geldig is, en dat moet je bij die andere sites dan maar weer afwachten aan de deur.

hoe willen ze de echthied controleren volgens jou.
ik heb mijn er in verdiept is gewoon veiling site met vaste prijs of per opbod.
staat nergens in voorwaarden dat je niet meer mag vragen als kostprijs + iets extra's.
een je hoeft ook niet kaartnummers of zo op te geven of zo.
alleen je adres enzo maar dat ben je ook verplicht op ebay en dat wordt zelf gecontroleerd op deze site niet dus is nog vager als ebay of marktplaats gecontroleerd verkoper.

 0
Avatar skabuoy
wo 03 okt 2007 00:00

skabuoy Op eBay vind ik het dan nog wel te vertrouwen. Juist omdát alle gegevens bekend zijn, en eBay meteen probleemloos meewerkt met politie, in geval van fraude. Ze moeten ook wel, willen ze hun reputatie hoog houden.

 0
Avatar Spike13
wo 03 okt 2007 00:13

Spike13 Tja , koop m'n kaartjes altijd gewoon bij een officieel verkooppunt. Geen gezeik , geen vaag gedoe.
Uitverkocht? Pech gehad! Volgende keer beter.

 1
Avatar rmaas
wo 03 okt 2007 11:58

rmaas Spike13 schreef:
Tja , koop m'n kaartjes altijd gewoon bij een officieel verkooppunt. Geen gezeik , geen vaag gedoe.
Uitverkocht? Pech gehad! Volgende keer beter.


hoppa, eindelijk een reactie naar mijn hart! +1!

 0
Avatar skabuoy
wo 03 okt 2007 17:50

skabuoy @ Spike : ik koop ze ook altijd via de officiële kanalen, als ik verwacht dat het gaat uitverkopen. Maar met mijn Werchter kaartje via eBay was het sneller uitverkocht dan ik had gedacht, dus toen moest ik voor de noodoplossing. Ik deed het niet graag, maar ging toch liever wél aar Werchter... ;-)

 0
Avatar lokdoosje
do 04 okt 2007 13:14

lokdoosje Budgetticket.nl verkocht valse concertkaarten.
RIJSWIJK - Budgetticket.nl heeft inderdaad valse kaarten in omloop gebracht. Dat liet directeur S. Monteban van internetverkoopbureau maandag weten.

Artikel 10. Gegevens van en over Onlineticketshop

1. Onlineticketshop.nl is gevestigd te (9747 AN) Groningen, Zernikepark 12. Het moederbedrijf van Onlineticketshop.nl (Budgetticket B.V.) is geregistreerd onder nummer 02081616 bij de Kamer van Koophandel te Groningen (Holland).

En laat festivalinfo nou net reclame maken voor deze malafide handelaren.

Goed initiatief dus om zelf kaarten te gaan verkopen, maar ben dan ook zo netjes om geen reclamegelden te innen van bedrijven die de festival/concertganger bedonderen!

 0
Avatar skabuoy
do 04 okt 2007 18:43

skabuoy Beetje flauw om daar meteen festivalinfo op te pakken als dat nieuws zó vers is. Wie weet was dat nieuws (nog) niet bekend?
Verder ben ik het wél met je eens dat festivalinfo zich verder van deze gasten dient te distanciëren.

 0
Avatar Kwadi
vr 05 okt 2007 23:57

Kwadi Mojo in strijd? :')

Sorry, dachten jullie serieus dat mojo gratisch helpt?

 0
geen avatar
zo 07 okt 2007 12:13

6sic6 Gaan ze de servicekosten nu nog hoger maken dan?
Heb maar 1 woord voor mojo: Gelduitbuiters!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.