Vijf alternatieve festivalranglijsten

Concert sfeer
Vijf alternatieve festivalranglijsten
Door RobZ op 19 mei 2017 - 13:31 1 Bij welk festival vinden we de meeste glitter, modder, de meeste optredens, de makkelijkste toegang of de langste ticketbeschikbaarheid? HomeToGo onderzocht 120 festivals en kwam uit op deze vijf alternatieve ranglijsten.

De modderigste festivals
Voor vieze broeken en sopschoenen. Deze festivals zijn niet bestemd voor luxepoppen, hier wordt gedanst in de modder, (weinig) geslapen in tenten en is een beetje zand tussen de boterham geen probleem. Douchen zonder nog viezer te worden is een uitdaging, maar eentje die we graag aannemen. De volgende festivals scoren hoog in deze categorie:

1. Dour Festival
2. Wacken Open Air
3. Pohoda
4. Southside
5. Smukfest

Festivals met de meeste glitter
Dress up en maak je klaar voor de zon! Af en toe mogen we ons Instagram profiel best wel een boost geven; haal die speciale outfit en selfiestick uit de kast. Op deze festivals hoef je niet bang te zijn om die 70s head band, opvallende zonnebril en glitter uit de la te halen. Dit zijn de festivals met de hoogste glitterfactor:

1. Sónar
2. Mysteryland
3. Untold
4. Tomorrowland
5. Dimensions

Festivals met de meeste optredens
Op deze festivals is verveling een vies woord. Er zijn zoveel optredens groot en klein, dat je er ongetwijfeld een paar zult missen. Hou je favorieten goed in de gaten en begin maar vast met plannen!

1. Exit Festival
2. Hip Hop Kemp
3. Creamfields
4. Primavera Sound
5. Defqon. 1

Festivals met de langste ticketbeschikbaarheid
Eigenlijk was je niet van plan om naar een festival te gaan, maar bij je vrienden komt dat er niet doorheen. Voor welke festivals vind je nog een ticket op het laatste moment? Dit zijn de top 5 festivals waarvoor nog de meeste last minute tickets beschikbaar zijn.

1. Secret Garden Party
2. Down the Rabbit Hole
3. Reggae Sun Ska
4. Rock in Roma
5. Bråvalla

De best bereikbare festivals
Een trein en twee bussen nemen en dan nog 40 minuten lopen naar het festivalterrein, hiervoor moet de line-up wel heel goed zijn. Sommige festivals liggen verstopt in de verste uithoeken van Europa. Gelukkig zijn er ook een paar die snel en zonder moeite te bereiken zijn.

1. Pitch
2. Dour
3. Hip Hop Kemp
4. Pukkelpop
5. Summerjam


Hier staat alles nog eens op een rijtje (klik voor grote versie):


HomeToGo onderzocht ook welke festivals het meest familievriendelijk zijn. Het resultaat van dit onderzoek vind je hier.Onder Aan De Berg4

TWEEDE KAARTJE GRATIS EN VOETBALFINALE VOOR ONDER...Het nieuwe festival Onder Aan De Berg, dat op woensdag 24 mei in Hellendoorn...

roskildefestivalnews.jpg

ICE CUBE VERVANGT A TRIBE CALLED QUEST OP ROSKILDE Wegens een schouderblessure van frontman Q-Tip (hij zal geopereerd moeten...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.