Wat betaal je op een festival per artiest?

DJ Festival Sfeer (ADE Linde_Dorenbos)
Wat betaal je op een festival per artiest?
Door RobZ op 02 juni 2017 - 12:35 1 Het festivalseizoen is in volle gang en het is de tijd van het jaar om van drankjes en muziek te genieten in de buitenlucht. Nederland is natuurlijk een echt festivalland. Wij van Festivalinfo hebben maar liefst 1800 festivals in agenda staan. Maar niet alleen in Nederland kun je goede festivals vinden. Om jou te helpen bij het uitzoeken van de ultieme festivals voor deze zomer heeft ShopAlike een selectie van 22 Europese festivals samengesteld en gekeken wie je de meeste artiesten voor je geld bieden!

De landen met de goedkoopste festivals in de selectie zijn Slowakije, Servië en Roemenië. De duurste festivals in de selectie zijn te vinden in Nederland, Italië en Duitsland. Wat de selectie echter goed laat zien is dat een hoge ticketprijs weinig zegt over wat je per artiest betaalt. Primavera Sound in Spanje en Glastonbury in Engeland kennen bijvoorbeeld een relatief hoge ticketprijs, maar zetten dan ook extreem veel artiesten op de line-up.

Het beste scoren Exit Festival in Servië, Electric Castle in Roemenië en Pohoda in Slowakije. De hoogste prijs per artiest betaal je op I-days in Italië en Pinkpop in ons eigen Nederland. Het Belgische Tomorrowland eindigt in de middenmoot.

Hier vind je de volledige prijsvergelijking (klik voor een grote versie):


Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Take me to Church

BRITSE SINGER-SONGWRITER LUKE SITAL-SINGH TOEGEVOEGD...Het tweedaagse festival Take Me To Church in Haarlem heeft de Britse...

Blues Peer2

JETHRO TULL EN MEER VOOR BLUES PEER FESTIVAL IN BELGIË Het Belgische festival Blues Peer heeft een aantal nieuwe namen bekend...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.