Einde aan verborgen (service)kosten op tickets festivals en concerten in zicht

kaarten
Einde aan verborgen (service)kosten op tickets festivals en concerten in zicht
Door RobZ op 04 juli 2017 - 09:58 1 De Volkskrant meldt dat het einde einde van de zo gehate verborgen servicekosten op concert- en festivaltickets in zicht is. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft besloten dat er een einde moet komen aan dit soort onverwachte kosten.

Per 1 oktober moeten 'primaire aanbieders van concert-, theater- en festivaltickets en hun organisatoren verplichte kosten bij de start van de boeking duidelijk vermelden', meldt de ACM. De bedoeling is dat dit soort tickets op verschillende websites beter te vergelijken zijn. In de auto- en reisbranche is het al verboden dit soort extra kosten te rekenen.

De ACM heeft besloten tot strenge handhaving na aanhoudende klachten van consumenten, die zeggen dat veel onlineverkopers van concert-, theater- en festivaltickets halverwege het boeken nog allerlei extra kosten in rekening brengen. Zo kan de prijs tot wel 20 procent hoger uitvallen dan oorspronkelijk vermeld. Wanneer deze maatregel niet wordt nageleefd, kan de ACM boetes tot wel 900.000 euro opleggen. Als u na 1 oktober nog geconfronteerd wordt met onverwachte extra kosten bij het kopen van concert- en festivaltickets, dan kan dit via consuwijzer.nl aan de ACM worden doorgegeven.

Voor de Amsterdamse zalen Melkweg en Paradiso betekent de uitspraak dat hun verplichte lidmaatschap waarschijnlijk zal moeten verdwijnen. "De kosten voor een lidmaatschap zijn onvermijdbaar, je moet lid worden. Daarom moeten deze kosten in de ticketprijs worden opgenomen," legt een woordvoerder van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) uit aan het Parool.

Paradiso en de Melkweg konden vanochtend nog geen uitspraken doen over hoe ze het lidmaatschap in de prijs van een concertkaartje zullen verwerken. Medewerkers van de Melkweg hebben een mail gekregen waarin staat dat de organisatie de komende weken in overleg met ticketwebsite Ticketmaster gaat kijken naar de gevolgen van de maatregel.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefalainclarknews

ROTTERDAMSEKOST MAAKT NAMEN EN NIEUWE LOCATIE BEKEND... Festival RotterdamseKost maakt in één klap de nieuwe locatie en artiesten...

Bravella4

ZWEEDS FESTIVAL BRÅVALLA 2018 AFGELAST NA TWEE JAAR... Bråvalla is het grootste festival in Zweden. Dit jaar waren er onder andere...

REACTIES

Avatar wokkel
di 04 jul 2017 20:06

wokkel HoppA. .... optellen en gewoon naar boven afronden.... Ze betalen toch wel

 0
Avatar Ron1984
di 04 jul 2017 21:49

Ron1984 Dat lidmaatschap is sowieso volstrekte kul. Waarom moet ik lid worden? Ik krijg er niks voor. Ik woon in Groningen en kom potverdorie een paar keer per jaar max in tenten als de Melkweg en Paradiso.

 2
Avatar Sailor
za 15 jul 2017 00:51

Sailor De lengte van het concert zou van tevoren bekend moeten zijn. Ik ben te vaak naar een concert geweest waarvan de band na 1 uur en 15 minuten aan de toegift begon. Oftewel krijg je waar voor je geld. Als reactie op Ron1984: Ik ga in november naar Archive in Paradiso. Kosten concert 20,00. Lidmaatschap en ticketkosten 6,70. Belachelijk. Maar ja je wilt het concert toch graag zien.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.