Valkhof Festival tips van Jonatan Brand (Doornroosje)

Valkhof
Valkhof Festival tips van Jonatan Brand (Doornroosje)
Door Cartman91 op 12 juli 2017 - 15:25 1 Nog een paar nachtjes slapen, dan gaat het Valkhof Festival in Nijmegen weer van start, als onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagse. Op het festival (15 - 21 juli) spelen onder meer Mister & Mississippi, Amber Arcades, Jo Goes Hunting, J. Bernardt en Anna Meredith. Het festival is tevens gratis toegankelijk.

Wij vroegen Jonatan Brand om een tiplijst samen te stellen voor dit festival. Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en samen met Robert Meijerink het Valkhof Festival.

Hieronder de tiplijst:

ANBU Gang

ANBU maakte begin dit jaar veel indruk met hun hyper energie trap rap in een uitverkocht Merleyn. Op het Vaklhof Festival brengen ze hun melodische zang en scherpe rhymes op de hiphopavond aan de Club Voerweg samen met Kevin, Yung Internet en Victoire x Festus dus dat kan niet misgaan.

Dinsdag 18 juli, 22:45 | Club Voerweg
Mario Batkovic

Een van de meest speciale en excentrieke muzikanten van dit jaar. De in Bosnië geboren en Zwitserland woonachtige Batkovic speelt accordeon en maakt hiermee bijzondere modern klassieke muziek met een rock & roll attitude.

Zondag 16 juli, 17:15 | Arc
Idles

Veel Britser dan IDLES krijg je het niet en veel betere punk krijg je waarschijnlijk ook niet voorgeschoteld. Frontman Joe Talbot is een branievolle verschijning en schrijft teksten die zowel poëtisch als humoristisch van aard zijn. Mokerharde punk die muzikaal ook nog eens uitstekend in elkaar zit.

Vrijdag 21 juli, 22:15 | Arc
Bruxas

Nieuw project van multi-talent Jacco Gardner en Nic Mauskovic, wiens eerste EP een combinatie is van exotische en elektronische muziek en uitkwam op het befaamde Dekmantel.

Dinsdag 18 juli, 20:45 | Boog
HER

Meest sexy act van het Valkhof Festival. Alsof Frank Ocean en Shuffie Otis aan het jammen zijn met Child of Lov.

Dinsdag 18 juli, 21:30 | Arc
Satori and the band from Space

Nijmeegs trots Satori kun je kennen als producer of dj van extreem dansbare muziek doorspekt met invloeden uit niet westerse muziek. Hier reist hij de hele wereld mee over en staat hij op de toonaangevende dance festivals. Op Valkhof sluit hij de donderdag af met band (!), iets dat niet zo vaak voorkomt.

Donderdag 20 juli, 23:30 Arc
Too Many ZooZ

Wat begon met een optreden op een metrostation in NYC  ging binnen no-time helemaal viral en groeide uit tot een van de grootste brassbands ter wereld. Zelf noemen ze het "brasshouse" en gewapend met trompet, trombone en een drumstel maken ze inderdaad extreem dansbare brass, waarop stilstaan onmogelijk is. Feest!

Vrijdag 21 juli, 23:45 | Arc
Mammút

Een van de grootste beloftes uit IJsland komt speciaal op en neer vliegen naar het Valkhof Festival. Mammút maakt sprookjesachtige, spannende en excentrieke pop-rock met een charismatische frontvrouw met een dijk van een stem. Album komt in juni in Europa uit op Bella Union en dan zou het wel eens hard kunnen gaan.

Maandag 17 juli, 21:45 | Arc


Shobaleader One

Shobaleader One is het mysterieuze project van niemand minder dan Squarepusher! Met drie andere muzikanten spelen ze explosieve mix van jazz, fusion en meer. Eigen werk én Squarepusher klassiekers. Aan de beelden van de Boiler Room sessie te zien word het ook visueel erg tof om te zien.

Zondag 16 juli, 23:30 | Arc
Nirwana Tuinfeest 2017 news

JANEZ DETD VERVANGT DE LIKT OP NIRWANA TUINFEESTDe Likt (zie foto) komt niet meer naar Nirwana Tuinfeest in Lierop. Een...

intothegreatwideopen

INTO THE GREAT WIDE OPEN PRESENTEERT NEGEN NIEUWE... Het Vlielandse festival Into The Great Wide Open heeft negen namen aan de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.