Wetenschapsprogramma Lowlands 2017 bekend

Lowlandsknutsel
Wetenschapsprogramma Lowlands 2017 bekend
Door ThomasS op 13 juli 2017 - 12:33 1 De zes onderzoeken van LL Science die dit jaar op Lowlands worden uitgevoerd zijn bekend:

1. LOWLANDS GOT TALENT Een klein podium. Een publiek. Licht uit, spot aan! Nu is het moment om op Lowlands op te treden. Speel je de sterren van de hemel of breekt het angstzweet je uit? Het Radboudumc zoekt het voor je uit.

2. HOE ZWALK JE OP ALCOHOL Hoe anders beweeg je met een drankje achter de kiezen? Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam simuleren dronkenschap op zoek naar een antwoord op de eeuwige vraag: hoe anders gedraag jij je met een verhoogd promillage in je bloed?

3. TYPEN MET JE BREIN De toekomst is nu: tijdens Lowlands Science schrijf je met hersengolven je eigen verhaal. Typen we straks allemaal zonder handen? De Radboud Universiteit Nijmegen geeft je een kijkje in de technologie van morgen.

4. LOVE IS… IN YOUR DNA! Dat hij of zij de ware is, zit mede opgesloten in je DNA! Genetisch gezien trekken tegenpolen elkaar aan. Vind jij tijdens Lowlands Science een DNA-match? Het team van het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoekt of DNA-dating het daten van de toekomst is.

5. OVERLEEF JIJ DE VIRTUELE ZOMBIE-EPIDEMIE? De GGD Flevoland en Amsterdam, het RIVM, de VU en Games for Health slaan de handen ineen om de verspreiding van infectieziekten te onderzoeken. De ultieme infectie? Een zombievirus natuurlijk, dat virtueel maar meedogenloos om zich heen zal grijpen. En waarbij ook de vraag gesteld kan worden: dansen zombies wel genoeg?

6. VAKER ZIEK IN DE WINTER Samen bibberen in een bad. Voor de wetenschap. Om te onderzoeken waarom je in de winter vaker ziek bent. In de zomer op Lowlands. Logisch toch? De slimmeriken van het Radboudumc vinden van wel en duiken dieper in de oorzaken van griep.

Naast het spelen van vrijwillig proefkonijn zorgt de VPRO voor jouw dagelijkse portie kennis: je kunt iedere dag meedoen aan de Nationale Wetenschapsquiz in de Echo of extra kennis opdoen door de docu’s van The Mind Of The Universe te bekijken. Deze zie je in de tent bij het LL Science dorp waar bovendien de VPRO in samenwerking met New Scientist met een live talkshow jouw geest verrijkt.festivalinfonieuwlogo1

DEZE FESTIVAL APPS ZIJN ONMISBAAR VOOR EEN...Zie jij ook door de bomen het festivalterrein niet meer als het om festival...

Dour Festival

GUCCI MANE VERVANGT SOLANGE OP DOUR FESTIVAL 2017 Opnieuw een wijziging in het programma van Dour. Zojuist heeft het festival...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.