Eurosonic Noorderslag wil dat de line-up in 2022 voor de helft uit vrouwen bestaat

Naaz news_groot
Eurosonic Noorderslag wil dat de line-up in 2022 voor de helft uit vrouwen bestaat
Door Cartman91 op 17 januari 2018 - 11:18 1 Vrouwenemancipatie is een veel terugkerend onderwerp, zeker de laatste maanden kom je er niet onderuit. Denk bijvoorbeeld aan de #metoo-beweging of de ongelijke salariëring. In de muziekindustrie gaat het ook om de aandacht en airplay die ongelijk verdeeld is.

Om die reden wil Eurosonic Noorderslag in 2022 vrouwen meer naar voren schuiven, door de line-up voor de helft uit mannen en de andere helft uit vrouwen te laten bestaan.

In samenwerking met Key Change Product en de EU hebben zeven festivals al toegezegd om de line-up fifty-fifty te verdelen in datzelfde jaar.

Programmeur van Eurosonic Joey Ruchtie vertelt: "Het inhoudelijke, het artistieke, staat bovenaan. Maar tegelijkertijd is het wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat die discrepantie er is. [...] Ik merk wel dat de laatste jaren steeds meer sterke vrouwen opstaan. Laat meisjes ook vooral denken van "dit is onze wereld, wij hebben hier ook een plek in"."

Vanaf vandaag (17 januari) t/m zaterdag (20 januari) vindt Eurosonic Noorderslag plaats, wederom in Groningen. Op het programma staan ruim 200 acts geprogrammeerd, waaronder My Baby, Dool, DeWolff, Kraantje Pappie, Paceshifters, Death Alley, Naaz, Iguana Death Cult, Canshaker Pi en EUT.

Bron: 3Voor12Les Ardentes news

LIL KLEINE, 6LACK, LIL PUMP EN A$AP TWELVYY AAN...Het Belgische festival Les Ardentes had eerder al namen als Massive Attack,...

Rock Werchter 2018 news

LONDON GRAMMAR AAN LINE-UP ROCK WERCHTER TOEGEVOEGD Het Britse trio London Grammar is naast het dubbelfestival Hurricane /...

REACTIES

geen avatar
wo 17 jan 2018 12:05

eatsleeprave.. Pfffff what's next in 2028 de helft van de muziek rai muziek, want dat is tenslotte ook muziek? Alle toiletten genderneutraal, je kan ook overdrijven hoor. Die wijven zingen gewoon een stuk minder vaak goed.

 -2
geen avatar
wo 17 jan 2018 12:29

marcus75 wat een gelul. moeten die vrouwen niet gaan strijken of zo

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.