Tiësto is de meest bereisde artiest ter wereld

Tiesto
Tiësto is de meest bereisde artiest ter wereld
Door RobZ op 05 februari 2018 - 12:501Artiesten reizen heel wat af. Van een festival in België naar een populair poppodium in Californië, ze gaan de hele wereld over. Online reisorganisatie TravelBird onderzocht hoeveel kilometer de meest populaire artiesten ter wereld hebben afgereisd, sinds het begin van hun carrière. Het onderzoek is te zien via deze website.

2.5 miljoen kilometer
Uit het onderzoek blijkt dat Tiësto de meest bereisde artiest ter wereld is. Hij legde vanaf het begin van zijn muziekcarrière in 1994 een indrukwekkende 2,5 miljoen kilometer af! Met deze afstand heeft hij feitelijk gezien 62,5 keer de wereld rond gereisd en had hij van meer dan 3 retourtjes van de maan naar de aarde kunnen genieten. Paul van Dyk ligt niet ver achter de Nederlandse DJ. Hij heeft op dit moment net iets meer dan 2,3 miljoen kilometer op zijn naam staan. De top drie wordt gecompleteerd door een oldtimer. De Amerikaanse singer-songwriter, Bob Dylan, heeft sinds 1959 maar liefst 2,2 miljoen kilometer gereisd.

Noemenswaardige artiesten
Naast de top drie meest bereisde artiesten zijn er ook nog enkele andere muzikanten die een vermelding waard zijn. Zo is het interessant om te zien dat The Weeknd, die eigenlijk vooral pas de laatste vier jaar rondtoert, toch al flink zijn best gedaan en op dit moment al meer dan 250.000 kilometer heeft gereisd. Dit jaar zal deze Canadese zanger ongetwijfeld met grote sprongen omhoog gaan in de lijst, hij is bijvoorbeeld komende zomer te zien op Coachella. Ook Lady Gaga, die momenteel 834.390 kilometer heeft gereisd, zal met de opkomende Joanne World Tour heel wat extra kilometers incasseren.

De Ierse rockband U2 is ook wat betreft gereisde kilometers dik miljonair en zal met de 37 aankomende concerten dit jaar grote stappen maken en ver boven hun huidige 1,6 miljoen kilometer uitrijzen. Tot slot hebben de Rolling Stones er een erg indrukwekkende 1,7 miljoen kilometer opzitten. Deze band speelt natuurlijk al wat langer dan de jonge hedendaagse bands, zangers en Dj’s, maar het was vroeger ook minder gewoon om iedere avond in een andere stad op te treden. De Engelse Rock-’n-Rollband is dan ook nog niet uitgespeelt en zal dit jaar wellicht nog wat kilometers in het Verenigd Koninkrijk afleggen.waterpop1

EERSTE DRIE NAMEN WATERPOP BEKEND MET O.A. WULFOp deze eerste maandag van de maand hoor je in Wateringen niet alleen het...

Bevrijdingslogo

EERSTE NAMEN BEVRIJDINGSFESTIVAL HEERLEN Heerlen viert Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei met een nieuwe editie van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.