Stelling van 'opposites attract' bewezen na dna-dating op Lowlands

Lowlands Sfeer
Stelling van 'opposites attract' bewezen na dna-dating op Lowlands
Door op 1 Goed nieuws zo vlak voor Valentijnsdag als je verliefd bent op iemand die je complete tegenpool is. Op Lowlands 2017 werd een onderzoek gedaan met dna-dating. 77 koppels en 282 vrijgezellen leverden een wattenstaafje in met bruikbaar dna. Conclusie: tegenpolen trekken elkaar inderdaad aan.

In het laboratorium van het Leids Universitair Medisch Centrum werd gekeken naar de code in het dna waarin het immuunsysteem is vastgelegd. Er werd namelijk al verondersteld dat mensen in een relatie vaak een verschillend immuunsysteem hebben, omdat dat genetisch gezien beter zou zijn. De onderzoekers zagen dat het dna van stelletjes gemiddeld genomen meer van elkaar verschilden dan dat van twee willekeurige deelnemers aan het experiment.

Overigens hebben de vrijgezellen niet helemaal voor niks hun dna ingeleverd. Ze hebben inmiddels bijna allemaal een mailtje gekregen met hun beste match. Over een paar weken krijgen ze de vraag of ze elkaar ook werkelijk hebben ontmoet en hoe dat is verlopen.

Bron: NOS


Rock Werchter 2018 news

THE KILLERS NAAR ROCK WERCHTER 2018Eerder werden er al headliners als Gorillaz en Pearl Jam bekend gemaakt,...

Exit Festival news

EXIT FESTIVAL MAAKT NIEUWE TOEVOEGINGEN AAN LINE-UP... Het Servische EXIT Festival maakt weer wat namen bekend voor de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.