Geen plastic wegwerp gebruiksvoorwerpen meer op Amsterdamse festivals vanaf 2020

Plastic vervuiling news_groot
Geen plastic wegwerp gebruiksvoorwerpen meer op Amsterdamse festivals vanaf 2020
Door Cartman91 op 23 februari 2018 - 11:45 1 Afgelopen woensdag (21 februari), toen de gehele muziekpers zich in Paradiso verzamelde voor de Pinkpop persconferentie werd verderop in de Amsterdamse gemeenteraad een voorstel aangenomen over het gebruik van plastic op evenementen en festivals in de stad. Het voorstel kwam van de Partij Voor de Dieren.

In het voorstel staat dat het gebruik van wegwerp (single-use) plastic verbannen moet worden op festivals en evenementen. Daarnaast wil de partij ook plastic uit het water filteren voordat deze de zee bereikt.

De plastic soup in de oceaan is de grootste bedreiging voor het milieu, maar groeit nog elke dag met een hoeveelheid gelijk aan de lading van 3000 vuilniswagens. We moeten alles op alles zetten om plastic afval te voorkomen en in elk geval tegen te gaan dat doorstroomt naar de zee. Het is bemoedigend dat de Amsterdamse raad positief is over onze voorstellen en ik hoop dat meer steden hier een voorbeeld aan nemen.”, aldus Johnas van Lammeren (raadslid).

De gemeenteraad stemde voor het voorstel om vanaf 2020 het plastic te verbannen. Onder het plastic worden rietjes, confetti en plastic wegwerpbekertjes verstaan. Hiermee volgen ze het voorbeeld van het Britse Koningshuis, die eerder al single-use plastic verbande uit de koninklijke paleizen.

De Plastic Soup Foundation is blij met de uitkomst van dit voorstel, gezien plastic (een van) de grootste milieuramp(en) is.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBrussel Summer Festival news

DEUS, ARSENAL, OFENBACH, TODIEDOR EN MEER VOOR...Het Belgische Brussels Summer Festival heeft weer een rijtje namen bekend...

Lokerse Feesten news

DROPKICK MURPHYS, TURBONEGRO, BAD RELIGION EN MEER... Het Belgische festival Lokerse Feesten, dat verspreidt over twee weekenden...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.