Solar Weekend 2018 maakt line-up bekend (o.a. 2ManyDJs en Weval)

Sfeer solar
Solar Weekend 2018 maakt line-up bekend (o.a. 2ManyDJs en Weval)
Door ThomasS op 24 april 2018 - 15:36 1 Van Ronnie Flex met zijn Deuxperience Band en Broederliefde tot 2ManyDJs, Chase & Status, Amelie Lens, British Murder Boys, Weval en meer: de line-up van Solar Weekend 2018 is bekend.

Hiphop
Sinds de start van het festival in 2005, speelt alles wat hiphop en urban betreft al een sleutelrol op Solar. Ook dit jaar staat een groot deel van het Nederlandse hiphopfront geprogrammeerd op Solar. Op de Mainstage Ronnie Flex en zijn Deuxperience Band, Kraantje Pappie, Bizzey & Friends en Broederliefde. Op het hiphop-podium ‘Container Compound’ staan onder meer Latifah, Frenna, Donnie, Yung Felix en Edson Cesar geprogrammeerd.

Elektronische muziek
Headliners op de Mainstage zijn 2ManyDJs (zaterdag) en Chase & Status (zondag).

In de Techno Tent op zaterdag staat Amelie Lens, kroonprinses van de Belgische technoscene. Ook op het programma deze dag: Fritz Kalkbrenner, Fatima Hajji, Reinier Zonneveld en Gary Beck. Op zondag is het Dave Clarke Presents. De Brit heeft zijn landgenoten van het legendarische British Murder Boys uitgenodigd. De industriële Techno van dit duo galmt sinds jaar en dag over festivalweides en duistere clubs wereldwijd. Andere gasten zijn onder meer Marcel Fengler, Lady Starlight en Sterac.

Liefhebbers van house kunnen hun hart ophalen met Chuckie, Dannic, Sander van Doorn en Burak Yeter. Die laatste is bekend van zijn megahit Tuesday. Uiteraard zijn ook graag geziene Nederlandse house legends La Fuente, Erick E en Roog van de partij op de populaire House of House Stage.

Live
Voor liefhebbers van livemuziek is het volop genieten, dit jaar. Met Weval (band) op de Mainstage bijvoorbeeld. Het Nederlandse duo brengt een crossover van elektronica, deephouse en pop. De Duitser Roosevelt zorgt voor een flinke dosis dromerige en dansbare indie elektronica. En Kypski - ook bekend van het duo C-mon & Kypski - slaagt er keer op keer in om zijn draaitafel tot instrument te verheffen. Tot slot: de Amerikaanse moderne brass act Lucky Chops. Funky, jazzy, dansbaar en een absolute must-see.

Barong Family + Camping Tent
Eerder werd bekendgemaakt dat de Barong Family - het label van Yellow Claw - voor het tweede jaar op rij een stage host. Barong is hot op dit moment en doet die status eer aan met een line-up die onder meer GTA, Wiwek, Cesqeaux, RayRay en DOLF herbergt.

Op de Camping is het aan Kris Kross Amsterdam om de bezoekers wakker te schudden. De Amsterdammers hosten de feesttent, die overigens na het dagprogramma omgeturnd wordt in een silent disco die 72 uur - het gehele festival dus - doordendert.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Solar Weekend 2018 gaat hard. Zo is inmiddels ruim 70 procent van de camping uitverkocht. Wie deze zomer wil genieten van deze line-up, doet er dus goed aan om niet te lang te wachten met het kopen van kaarten. Tickets zijn te vinden op de website van het festival: solarweekend.com.

Solar Weekend vindt plaats van 2 tot en met 5 augustus aan De Maasplassen in Roermond.vestrock12

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR VESTROCK 2018De eerste drie dagen van juni vindt Vestrock weer plaats. Onder meer Tom...

Misty Fields

MISTY FIELDS MAAKT NIEUWE NAMEN BEKEND (O.A. NICOLE... Snail Mail, Nicole Atkins, Lewsberg, Lysistrata en Nick Dittmeier & The...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.