Dode en zwaargewonden door aanrijding op Pinkpop (Update II)

Pinkpop 2018 news_groot
Dode en zwaargewonden door aanrijding op Pinkpop (Update II)
Door op 1 Vanochtend vroeg reed een bestelbusje bij de ingang van camping B van het festival Pinkpop in op enkele Pinkpopgangers. Daarbij is een dode gevallen en raakten drie mensen zwaargewond, schrijft NOS. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een ongeval of dat het opzet was.

Na optredens op het festivalterrein, met Bruno Mars als grote afsluiter, gingen vannacht op camping A en B het feest nog even door met verschillende festiviteiten. Dit duurde tot drie uur vannacht. "Dus mensen hebben wat ingenomen en lopen daarna terug naar hun camping. Maar ondertussen gaat ook het verkeer gewoon door. Dus om vier uur 's ochtends heb je dronken mensen en nuchtere mensen door elkaar op de weg'', aldus een festivalbezoeker.

De organisatie van Pinkpop heeft inmiddels ook gereageerd op de gebeurtenissen. "De organisatie van Pinkpop is diep geschokt en leeft mee met de slachtoffers en familie."

Update:
De politie Limburg meldt dat de bestuurder van het witte busje is aangehouden. Meer informatie volgt om 12:00 uur. Dan is er een persconferentie.Update II:
Tijdens de persconferentie van 12:00 uur, waar burgemeester van Landgraaf Raymond Vlecken, Hans van de Heuvel van politie Limburg, Daniële Weymar van het OM en Pinkpop-baas Jan Smeets aanwezig zijn opent de burgemeester het woord. Hij laat meteen weten aangeslagen te zijn en mee te leven met de slachtoffers en nabestaanden, waarna hij het woord aan Jan Smeets geeft.

Jan toont eveneens zijn medeleven en laat weten dat hulp binnen 6 minuten aanwezig was. De politie laat weten dat er vier mensen in het busje zaten, dit bleek achteraf. Het dodelijke slachtoffer blijkt een 35-jarige man uit Heerlen te zijn. Hij was vrijwilliger bij poppodium Nieuwe Nor en ook op het festival was hij daar als vrijwilliger. De gewonden zijn een 26-jarige man uit Heerlen, een 30-jarige man uit Landgraaf en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Zij waren op dat moment nog feest aan het vieren en liggen nu in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis te Heerlen.

De bestuurder is een 34-jarige man uit Heerlen die zelf de politie heeft gebeld en is in Amsterdam aangehouden, zo laat Daniële van het Openbaar Ministerie weten. Over het motief is nog niks bekend. De verdachte was niet bij het busje toen hij vanuit Amsterdam de politie waarschuwde, maar gaf wel aan waar het busje te vinden is.Pinkpop 2018 news

DATUM PINKPOP 2019 BEKENDTerwijl Pinkpopgangers nog tenten aan het afbreken zijn en met koffie wakker...

Pinkpop 2018 news

PINKPOP NOG TEN MINSTE TOT EN MET 2040 IN LANDGRAAF Pinkpop laat vandaag weten dat het nog zeker twee decennia in Landgraaf...

REACTIES

geen avatar
ma 18 jun 2018 11:06

eatsleeprave.. Ook als het terrorisme zou zijn, zullen ze dit verward noemen. Of bezopen bestuurder...

 -2

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.