Ticketmaster en Eventim werken aan alternatieven voor TicketSwap

Rock Werchter 2017 sfeer
Ticketmaster en Eventim werken aan alternatieven voor TicketSwap
Door sjoertb op 13 juni 2019 - 12:29 1 Oplichting bij het kopen van festival- en concertkaarten komt jammer genoeg nog steeds voor. Ook wanneer er geen oplichting in het spel is dan worden tickets van uitverkochte evenementen voor meer geld dan de originele prijs doorverkocht. Beide scenario's willen ticketverkopers Ticketmaster en Eventim tegengaan.

Vorig jaar toen Ticketmaster de stekker uit het platform Seatwave trok werd er een nieuwe ticketmarktplaats aangekondigd waar voor de originele prijs of goedkoper tickets opnieuw aangeboden kunnen worden. In samenwerking met MOJO wordt er nu aan gewerkt het te realiseren. Ook Eventim werkt nu aan zo'n platform.

Op dit moment is TicketSwap een veelgebruikt platform voor het kopen en verkopen van tweedehandstickets. Doordat beide gebruikers met hun gekoppelde Facebook-account en telefoonnummers bewijzen wie ze zijn is er een mate van vertrouwen bij de transactie. Toch is het voor een oplichter makkelijk een nep-profiel te maken die een onoplettende koper om de tuin kan leiden.

Het nieuwe platform van Ticketmaster wordt in het najaar gelanceerd en moet het kopen van tweedehandstickets helemaal veilig maken. Concertorganisator MOJO, die via Ticketmaster concertkaarten verkoopt, meldt aan AD.nl het volgende over het platform: "Je kan hier geverifieerd je kaarten doorverkopen zonder dat er winst gemaakt mag worden. Je komt ook zeker te weten binnen”. Alleen de officiële ticketpartijen kunnen kaarten op geldigheid controleren. Ook daardoor zou TicketSwap niet waterdicht zijn.

Ook moet er volgens de woordvoerder van MOJO een vervangende barcode komen vanuit de officiële partij zodat de verkoper het ticket niet meerdere malen kan verkopen of zelf eerder naar binnen kan gaan met het ticket.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMondriaan Jazz Festival 2019

COMPLETE LINE-UP MONDRIAAN JAZZ BEKEND O.A DAYMÉ...Op zaterdag 12 oktober 2019 komt het Mondriaan Jazz Festival opnieuw naar Den...

Lowlands 2019

LOWLANDS ONTHULT THEATER- EN DANSPROGRAMMA: O.A.... Op Lowlands vind je ieder jaar naast muziek ook comedy, wetenschap, film,...

REACTIES

Avatar stain
do 13 jun 2019 14:18

stain Zal mij benieuwen, blijft gewoon kloten dat de echte fan telkens misgrijpt tijdens de reguliere verkoop. Trouwens 1x wat via TicketSwap gekocht en helaas opgelicht...Ik had er goede verhalen over gehoord maar toch ging het bij mij mis. Mijn geld heb ik wel snel teruggekregen via TicketSwap dus daar is wel wat van te zeggen. Maar het blijft gewoon kloten dat je vrienden wel naar binnen kunnen en jij buiten staat (ik heb er zelf voor gekozen BTW, anders waren we met zijn vieren rechtsomkeert gegaan). Hopelijk is het systeem van de MojoMaffia wel waterdicht,ik heb er een hard hoofd in .i.e.g. we shall see!!

 1
Avatar kuifje
do 13 jun 2019 14:42

kuifje TicketSwap is fantastisch. Al heel vaak tickets gekocht en verkocht. Nooit problemen gehad. Geweldig snelle service. En normale prijzen. Echt een aanrader. Het nieuwe systeem moet echt wel beter zijn dan TicketSwap, anders blijf ik gewoon TicketSwap gebruiken.

 3
geen avatar
vr 14 jun 2019 11:11

Rockingmonkey Volgens mij is het echt onmogelijk om dit soort systemen helemaal waterdicht te krijgen. Ook ik heb al regelmatig kaarten gekocht en verkocht via Swap en tot nu toe altijd goed gegaan. Maar als het 1x mis gaat, kijk je uiteraard daarna met Argusogen naar zo'n site. Ben benieuwd waar de Mojomaffia mee op de proppen komt.

 -2
geen avatar
vr 14 jun 2019 17:22

Nightrage Eventim doet dit in Duitsland al jaren via Fansale, snap niet waarom Nederland zo achter loopt

 0
Avatar garfield38
vr 14 jun 2019 17:32

garfield38 Fijn dat er binnenkort betrouwbare alternatieven zijn voor aankoop van dit soort tickets. Mijn ervaringen met Ticketswap zijn tot nu toe heel positief. Ongeveer 15x een kaartje gekochten en 3x een kaartje verkocht. Tot nu toe zonder problemen.

 1
Avatar deHertog
za 15 jun 2019 12:23

deHertog Een uur voor aanvang pas je kaartje kopen van de goedkoopste aanbieder, top site

 -1
Avatar E-Clect-Eddy
ma 17 jun 2019 15:33

E-Clect-Eddy Heel lang alleen maar goed ervaringen met TicketSwap nooit iets mis met de kaartjes. Helaas moet je nu een app op je mobiel hebben om het te kunnen gebruiken en dat trekt mijn mobiel niet. Denk niet dat een alternatief beter of veiliger zal zijn. Ik verwacht juist dat de servicekosten hierdoor omhoog zullen gaan. Markt verdelen, minder inkomsten maar wel zelfde organisatie. Meer dat MOJO en Ticketmaster de concurrent op kosten wil jagen, of liever minder inkomsten.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.