Kunstwerk Yoko Ono op Exit Festival te bewonderen

Exit Festival news_groot
Kunstwerk Yoko Ono op Exit Festival te bewonderen
Door Cartman91 op 03 juli 2019 - 12:26 1 Een week voor Exit Festival heeft vrede-activiste en multimedia artieste Yoko Ono via een videoboodschap aangekondigd dat een kunstwerk van haar op het festival te bewonderen zal zijn.

Vervolgens was er een toespraak van de Servische premier Ana Brnabic, waarna het kunstwerk werd onthuld onder begeleiding van een kinderkoor die het nummer Imagine van John Lennon zongen.

Het kunstwerk lijkt op een traditionele chaika boot, waarmee de Serviërs in de tijd van de Ottomanen de zuidelijke grens van Europa bewaakten. Het kunstwerk draagt de naam "One day...". De onthulling vond plaats op 28 juni, een symbolische datum. Op 28 juni 1919 werd het verdrag van Versailles getekend, waarmee officieel een einde aan de eerste wereldoorlog kwam. Het festival heeft samen met Yoko Ono de eerste wereldvrede verklaard. Exit Festival is de enige grote festival ter wereld dat als sociaal activisme begon, de laatste twintig jaar trekt het festival ieder jaar 200.000 bezoekers.

Exti Festival vindt plaats van 4 t/m 7 juli in het Servische Novi Sad. Op het programma staan onder meer The Cure, Paul Kalkbrenner, Whitechapel, Maceo Plex, Skepta, The Chainsmokers, 65DAYSOFSTATIC, Jeff Mills en Carl Cox.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Spot (Oosterpoort) news

VIJFTAL NIEUWE NAMEN VOOR TAKE ROOT FESTIVAL IN...Het Groningse indoorfestival Take Root heeft vandaag vijf nieuwe namen bekend...

Left Of The Dial news

NIEUWE NAMEN LEFT OF THE DIAL: O.A. DIRK. EN... Er zijn nieuwe namen bekendgemaakt voor het Rotterdamse showcasefestival Left...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.