Roadburn komt met nieuwe bevestigingen o.a. Full of Hell, Lingua Ignota en HEALTH

Full of Hell
Roadburn komt met nieuwe bevestigingen o.a. Full of Hell, Lingua Ignota en HEALTH
Door myrthehuisman op 04 september 2019 - 17:01 1 Na eerder al 2 curatoren en 3 commissieopdrachten openbaar gemaakt te hebben, maakt het Roadburn Festival nu ook twee curatoren bekend. Full of Hell en Lingua Ignota spelen beiden 4 sets op het festival, waarbij hun residentie op zondag samenkomt als ze een collaboratie aangaan met elkaar. Verder nieuw bevestigd: HIDE, Boy Harsher, HEALTH, She Past Away, Dool, BADA (met Anna van Hausswolff) en Acid Rooster.

Roadburn presenteert al enkele jaren een artist in residence op het festival. Eerder viel artiesten als Thou, Earthless en Gnod die eer ten deel. Dit jaar zijn er voor het eerst twee artists in residence. De grensverleggende grindcore-, hardcore- en noiseband Full of Hell heeft al meer dan 30 verschillende releases (EP’s, splits, samenwerkingen, albums enzovoorts) op hun naam staan. Op Roadburn spelen ze het laatste album ‘Weeping Choir’ integraal, evenals zusteralbum ‘Trumpeting Ecstasy’. Verder spelen ze ook een set met nummers uit hun beginjaren, met o.a. materiaal van ‘Roots Of Earth Are Consuming My Home’ en van 7” uitgaves uit hun begintijd: allemaal materiaal wat ze tegenwoordig niet meer spelen.

Noise artiest Lingua Ignota maakte op Roadburn 2019 - en later dit jaar met haar album ‘Caligula’ - diepe indruk. Op Roadburn 2020 speelt ze een set met materiaal van ‘All Bitches Die’, een set waarbij ze haar geprezen album ‘Caligula’ op unieke wijze ten gehore zal brengen en speelt ze een covers-set. Op zondag komen beide artists in residence samen voor een collaboratie.

Roadburn 2020 duurt van 16 t/m 19 april en wordt natuurlijk gehouden in de 013 te Tilburg.

De voorverkoop start op dinsdag 24 september. Meer informatie hierover zoals ticketprijzen volgt nog. Je kan op Festivalinfo alvast een ticketreminder instellen, zodat je de start van de voorverkoop zeker niet mist. Hier doe je dat.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Alle Remmen Los Inschuur 2019

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR ALLE REMMEN LOS INSCHUUR...Alle Remmen Los biedt een alternatief op alle hippe festivals en gaat voor...

Stille Nacht

FESTIVAL STILLE NACHT KOMT MET EERSTE NAMEN O.A.... De eerste acts voor Festival Stille Nacht Rotterdam zijn bekend. Op vrijdag...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.