2019 in concertfoto's van Irwan Notosoetarso

Sting Stadspark Live 2019 Irwan Notosoetarso
2019 in concertfoto's van Irwan Notosoetarso
Door larissapronk op 08 januari 2020 - 14:52 1 Het jaar 2019 is officieel voorbij en wat was het een mooi concert- en festivaljaar! Natuurlijk willen we hier op terugblikken met een aantal hoogtepunten van onze fotografen die dit jaar flink aan de slag zijn geweest. We hebben een paar van onze fotografen gevraagd om een kleine selectie van hun beste foto’s dit jaar te maken met daarbij hun bijbehorende verhalen en ervaringen. Laten we hopen dat ook 2020 weer een top muziekjaar wordt!

Dit bericht staat in het teken van onze fotograaf Irwan Notosoetarso. Irwan fotografeert al sinds 2014 voor onze website. Hij heeft ons een selectie van zijn beste foto's aangeleverd van 2019. Hier vind je alle foto's die Irwan voor ons heeft gemaakt.

Fleetwood Mac, Pinkpop 2019


"Mick Fleetwood van Fleetwood Mac op Pinkpop, Op afstand van achter het eerste vak. Mick is een held uit mijn jeugd en nog steeds draai ik het grijs gedraaide album 'Rumours'. Daarnaast heeft hij wel een bijzondere drumkit. Ook op Pinkpop geldt dat niet elke fotograaf alle acts mag fotograferen, maar gelukkig mocht ik deze afsluiter van de zaterdag wel coveren."

Bekijk alle foto's van Pinkpop 2019 hier.

Neil Young, Ziggo Dome


"Neil Young in de Ziggo Dome, een artiest die al heel lang op mijn bucketlist stond en die zowaar met goed licht en kleine hoed gefotografeerd kon worden. Toch was het lastig omdat de fotografen of links of rechts, maar niet in het midden voor het podium mochten staan. Als je eenmaal een kant had gekozen had moest je blijven staan. De foto is tijdens een solo geschoten."

Bekijk alle foto’s van Neil Young in de Ziggo Dome hier.

Sting, Stadspark Live 2019


"Sting op Stadspark Live. Ok ik heb hem in 2018 nog tijdens Royal Park Live op het paleis Soestdijk gefotografeerd, maar ja het is wel Sting he. Tuurlijk, hij komt dit jaar op Bospop, maar dat is omdat hij zich vorig vanwege ziekte af moest melden. Ik heb voor deze foto gekozen omdat je zijn emotie ziet en de prachtig versleten en gerepareerde basgitaar, waar hij al decennia lang op speelt."

Bekijk alle foto’s van Sting van Stadspark Live 2019 hier.

The Cure, Pinkpop 2019


"Robert Smith van The Cure op Pinkpop. Ook deze band staat met vele nummers in mijn playlist. Mooie aan deze foto vind ik de emotie."

Bekijk alle foto's van Pinkpop 2019 hier.

The Smashing Pumpkins, AFAS Live


"Billy Corgan van The Smashing Pumpkins in Afas Live. Waarom deze foto, want technisch kan het echt beter... Ik heb wel vaker een gitarist gefotografeerd die een plectrum in het publiek gooit en ook dat je het plectrum in de lucht ziet. Wat maakt dit beeld dan bijzonder voor mij? De foto is gemaakt vanaf de tribune achterin de Afas Live..."

Bekijk alle foto’s van The Smashing Pumpkins in AFAS Live hier.

Bad Nerves, Pure & Crafted Festival 2019


"Bad Nerves op Pure & Crafted festival. Een nieuw festival op het voormalige terrein van Eurometaal. Ondanks de toffe line-up zeer weinig bezoekers. Deze foto is genomen op het moment dat zanger vanaf de drumkit sprong."

Bekijk alle foto's van Pure & Crafted Festival hier.

Bekijk hier ook de beste concert-foto's van 2019 van:
Tim van Veen
Maarten Ederveen
Irwan Notosoetarso
Marc de Jong
Anja de Bruijn
Britt Crooswijk
Larissa Pronk
Nico ReindersPaaspop 2020 news

NIEUWE NAMEN VOOR PAASPOP O.A. ROYAL REPUBLIC, DANNY...Tijdens de Paasdagen kan je op Paaspop (van 10 t/m 12 april in Schijndel)...

eurosonicnoorderslagnews.jpg

EUROSONIC NOORDERSLAG PRESENTEERT NIEUWE NAMEN VOOR... Tijdens Eurosonic Noorderslag vindt ook het gratis toegankelijke Eurosonic...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.