Zomercarnaval Rotterdam wordt voorgedragen aan de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO

Zomercarnaval Rotterdam news_groot
Zomercarnaval Rotterdam wordt voorgedragen aan de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO
Door Cartman91 op 29 januari 2020 - 16:38 1 Minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wil namens Nederland het Zomercarnaval Rotterdam toevoegen aan de internationale lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO middels een brief aan de Tweede Kamer.

Van Engelshoven vindt het belangrijk dat het Zomercarnaval de culturele diversiteit van Nederland weerspiegeld. Het carnaval begon als een Antilliaans carnaval wat inmiddels een jaarlijks terugkerend carnaval is dat een divers publiek trekt. Niet alleen vanuit alle windrichtingen van Nederland, maar ook uit het buitenland. Tijdens het carnaval komen meer dan 25 culturen samen.

De komende editie van Zomercarnaval vindt traditioneel plaats tijdens de laatste dagen van het vijfdaagse Rotterdam Unlimited, op 24 en 25 juli. Ook voor 2021 is de datum al bekend: 30 en 31 juli.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lokerse Feesten news1

SUM 41, FLOGGING MOLLY EN BAD RELIGION NAAR LOKERSE...Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat Sum 41 , Flogging Molly en...

Dokk'em Open Air 2020 news

ABBATH ALS CO-HEADLINER NAAR DOKK'EM OPEN AIR De Noorse band Abbath zal op zaterdag 4 juli als co-headliner te zien zijn...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.