Muziekgebouw aan 't IJ opent terras voor concerten

Muziekgebouw aan 't IJ & Bimhuis news_groot
Muziekgebouw aan 't IJ opent terras voor concerten
Door Kellyvermeer op 05 juni 2020 - 13:55 1 Van juni tot en met augustus organiseert Muziekgebouw aan 't IJ iedere vrijdag en zaterdagavond terrasconcerten. Op het grote terras bij het Muziekgebouw aan 't IJ zullen verschillende optredens plaatsvinden.

Vanaf 6 juni presenteert het muziekgebouw samen met 4’33 grand café en de Meervaart op vrijdagavond en zaterdagavond optredens voor drie maanden lang. Er zullen verschillende musici en ensembles een show geven.

Algemeen en artistiek directeur Maarten van Boven verteld dat merendeel van de Nederlanders zijn vakantie in grotendeels in eigen land zullen doorbrengen, maar ook dat na ruim twee maanden in een inteligente lockdown gezeten te hebben dat de Nederlanders weer verlangen naar ontspanning, bewegingsvrijheid, ontmoeting en herwaardering.

Natuurlijk staat de veiligheid voorop. Daarom mogen er maximaal maar 140 mensen op en rond het terras bevinden. Vooraf moet er gereserveerd zijn en een conccertticket kost €10 per stuk. Als er slecht weer is zullen de shows verplaatst worden naar binnen of niet doorgaan. De optredens zullen plaatsvinden op vrijdag- en zaterdagavond in juni, juli en augustus tussen 17 en 23 uur.

De reeks zal op zaterdag 6 juni beginnen met Ensemble-in-residence Asko dat een muzikaal eerbetoon geeft aan de componist Louis Andriessen. Andere terrasconcerten bieden optredens van ensembles en musici als Nieuw Amsterdams Peil, Nederlands Blazers Ensemble, Pynarello, Liza Ferschtman en David Kweksilber.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Graspop 2020 news

AEROSMITH EERSTE BEVESTIGING VOOR UITGESTELDE GRASPOPHet Belgische Graspop heeft de eerste naam voor de 2021 editie bekend...

Best Kept Secret 2020 news

NA THE STROKES OOK THE NATIONAL TERUG ALS HEADLINER... The National is vanochtend bevestigd als tweede headliner van Best Kept...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.