Plan voor coronaproof muziekfestival met 100 boten op de Sloterplas

Bootjes - stockfoto pexels.com
Plan voor coronaproof muziekfestival met 100 boten op de Sloterplas
Door RobZ op 28 juli 2020 - 15:34 1 De gemeente Amsterdam heeft een vergunningsaanvraag gekregen voor een nieuw festival op de Sloterplas. Dit bericht AT5. Nu festivals zoals Loveland niet door kunnen gaan, heeft evenementenorganisator Pepijn Rijvers een aanvraag ingediend voor een muziekfestival op het water van de Sloterplas. Het festival zou moeten plaatsvinden in een inham van de Sloterplas, aan de kant van de President Allendelaan.

Op het festival zouden 100 boten passen. Volgens de huidige regels mogen er maximaal 12 personen op boot varen. In theorie zou het festival dus bezocht kunnen worden door 1200 personen. De organisatie mikt op een aantal tussen de 800 en 1000 festivalgangers.

In eerste instantie moest het festival op zaterdag 8 augustus gehouden worden, maar dat is voor de gemeente te kort dag. Er wordt nu ingezet op een andere zaterdag in augustus. De muziek moet komen vanaf een grote boot van waaraf de muziek gedraaid wordt. Voor dat schip moeten drie steigers komen te liggen waar de in totaal honderd bootjes kunnen aanleggen. De organisatie zegt rekening te houden met de corona-maatregelen en waarborgt voldoende afstand.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Exit Festival news

EERSTE NAMEN EXIT FESTIVAL 2021 AANGEKONDIGD MET...Door het Coronavirus werd het Servische Exit Festival al uitgesteld naar 2021...

Corona virus1

STRENGERE CORONAMAATREGELEN ZOALS AVONDKLOK EN... Het gaat niet goed met het aantal corona-infecties in België. De Nationale...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.