Festival De Achtertuin organiseert corona-proof editie voor 250 personen

Sziget sfeer
Festival De Achtertuin organiseert corona-proof editie voor 250 personen
Door RobZ op 20 augustus 2020 - 11:03 1 Op zaterdag 29 augustus organiseert Festival De Achtertuin een corona-proof mini-festival met DJ's als Carlos Valdes, Sandrien, Chris Stussy, VNTM en Unders. Het festival wordt net als de reguliere editie, die op 18 juli plaats had moeten vinden gehouden, in Outdoor Valley, een adventure terrein net naast Rotterdam.

Deze edtie van Festival De Achtertuin heeft ruimte voor maximaal 250 festivalgangers. Dit is natuurlijk fix minder dan de normale capaciteit van 3.500 bezoekers. Het festival neemt alle voorzorgsmaatregelen om helemaal Corona-proof te zijn. Zo vindt er bij de ingang een triage plaats en wordt de temperatuur van iedere bezoeker gemeten. Op het festivalterrein moet iedere bezoeker 1,5 meter afstand bewaren tot de ander. Ook als ze tot hetzelfde huishouden behoren.

“Het is een hele klus en een grote investering om in deze tijden een festival te organiseren. Toch willen binnen de regels een zo leuk als mogelijk festival organiseren”, zegt Rosaline Tóth, een van de initiatiefnemers van Festival De Achtertuin. Ze vervolgt: “De festival industrie staat onder grote druk. Hopelijk kunnen we op deze manier toch nog wat mensen blij maken, andere festivals inspireren en toch nog zorgen voor wat werk in onze zwaar getroffen branche.”

“Op het terrein is het eenrichtingsverkeer en we hebben ‘dansvakken’ van 2 bij 2 meter gemaakt voor de stages. Die 1,5 meter gaan we keihard handhaven. Volgens mij moet het dan helemaal goed komen.”. Op last van de gemeente gaat Festival de Achtertuin dit jaar door tot 18:00.

Tickets voor Festival de Achtertuin kosten 55 euro en zijn verkrijgbaar via deze link. Hier vind je al onze festivalinformatie over de coronaproof editie van Festival de Achtertuin.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Hedon

VOOR AL WAT IK BEMIN IN HEDON MAAKT EERSTE NAMEN...Indoor-festival Voor Al Wat Ik Bemin is een festival waar de Nederlandse...

Patronaat news

PUNKROCK RUINED MY LIFE FEST IN PATRONAAT MET O.A.... Dit jaar zal Punkrock Ruined My Life Fest wederom plaatsvinden in het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.