Avondklok tot 9 februari en 'vanaf half februari eerste Fieldlab test-evenementen'

Corona testing (foto van Unsplash)
Avondklok tot 9 februari en 'vanaf half februari eerste Fieldlab test-evenementen'
Door RobZ op 20 januari 2021 - 14:27 1 In een nieuwe persconferentie over maatregelen die de verspreiding van het corona-virus moeten voorkomen maakt de Nederlandse regering bekend dat er tot en met 9 februari een avondklok ingesteld wordt. De avondklok zal vrijdag of zaterdag ingaan. Dit hangt af van wanneer de Tweede Kamer deze maatregel goedkeurt. Een avondklok houdt in dat je na 20:30 uur niet meer buiten mag zijn. Met deze maatregel hoopt het kabinet mensen thuis te houden. Er werd nog te veel 's avonds afgesproken. Volgens demissionair premier Rutte en demissionair minister de Jonge is dit nodig omdat de zogenaamde Engelse coronavariant zo besmettelijk is, dat deze extra maatregelen nodig zijn.

Minister de Jonge liet in de persconferentie verder vallen dat het de bedoeling is dat er vanaf half februari Fieldlab test-evenementen gaan plaatsvinden. Hiermee moeten manieren gevonden worden, waarmee er op een veilige, verantwoorde manier toch concerten, theatervoorstellingen en voetbalwedstrijden kunnen plaatsvinden. Hier lees je meer over deze Fieldlab test-evenementen.

Pieter Lubberts, manager van het programmateam Fieldlab Evenementen reageert:
“Dit is goed nieuws. We staan aan de vooravond van de vier eerste praktijktesten en bovendien in de startblokken voor de andere events, zowel indoor als outdoor. We verwachten dat we in de tweede helft van februari alle events kunnen houden. Hiermee laten we eens te meer zien dat we als Nederland wereldwijd het voortouw nemen in de evenementenbranche.”

Maar eerst nog even doorbijten met de avondklok tot 9 februari, dus. Laten we hopen dat de effecten positief zijn en er vanaf half februari weer gecontroleerd concerten, theatervoorstellingen en festivals kunnen plaatsvinden.Glastonbury 2021

GLASTONBURY FESTIVAL 2021 GAAT HELAAS NIET DOORIn juni 2020 zou Glastonbury Festival haar vijftigste verjaardag vieren....

Nina Kraviz

SOENDA FESTIVAL IS VERPLAATS NAAR 28 AUGUSTUS Soenda Festival is in mei voor velen doorgaans de opening van het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.