Volle zaal tijdens Eurovisie Songfestival uitgesloten, verdere mogelijkheden worden nog onderzocht

Eurovisie Songfestival 2020 news_groot
Volle zaal tijdens Eurovisie Songfestival uitgesloten, verdere mogelijkheden worden nog...
Door Cartman91 op 03 februari 2021 - 14:47 1 In mei zal na een jaar van uitstel weer eens een editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden. Doordat Duncan Laurence in 2019 namens Nederland in Israel won mag Nederland de organisatie op zich nemen.

Door de coronacrisis vond deze editie niet in 2020 plaats, maar zal deze in mei in een andere vorm dan gebruikelijk te Rotterdam Ahoy plaatsvinden. Weliswaar zakken de cijfers momenteel langzaam, maar door de opkomst van de Britse variant van het virus is er nog niets zeker.

Hierdoor zal het Eurovisie Songfestival zeker niet met een volle zaal publiek gehouden worden. Eerder werden er vier scenario's geschetst voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival:

- Scenario A: alle artiesten komen naar Nederland, de zaal zit vol met publiek en bezoekers hoeven geen afstand te houden
- Scenario B: alle artiesten komen naar Nederland, maar in het publiek moet rekening gehouden worden met 1,5 meter afstand. Dit betekent minder plek in de zaal, maar ook voor pers en delegaties
- Scenario C: niet alle artiesten kunnen naar Nederland komen, deelnemers kunnen vanuit hun eigen land optreden
- Scenario D: alle artiesten treden op vanuit hun eigen land

Scenario A is dus al uitgesloten. Momenteel wordt er gericht op scenario B, maar afschalen naar scenario's C en D wordt ook rekening mee gehouden, evenals het opschalen waar het mogelijk is. Een definitieve beslissing over het publiek wordt in april genomen. Het staat hoe dan ook vast dat het Eurovisie Songfestival in mei doorgaat.

Het Eurovisie Songfestival was al uitverkocht nog voordat het coronavirus uitbrak. Hierdoor zal een (groot) deel buiten de boot vallen, omdat er niet voor iedereen plaats zal zijn in de zaal door de gewijzigde omstandigheden. Alle tickethouders zullen restitutie krijgen van de organisatie. Daarnaast krijgen ze een unieke code die toegang geeft tot toegangskaartjes, in het geval er tóch publiek naar binnen mag komen. Er zullen in ieder geval geen staanplaatsen zijn. Verder voert de organisatie gesprekken met diverse bioscoopketens om de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in bioscoopzalen uit te zenden. Hier zitten nog wel haken en ogen aan: het moet uiteraard wel uitvoerbaar zijn volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen en bovendien moeten de bioscopen open zijn wat nu niet het geval is dankzij de maatregelen.

Namens Nederland zal Jeangu Macrooy de titel verdedigen, binnenkort zal hij bekend maken met welk nummer hij mee gaat doen. De presentatie zal in handen zijn van Jan Smit, Edsilia Rombley, Nikkie de Jager (NikkieTutorials) en Chantal Janzen. Het Eurovisie Songfestival wordt gehouden van 18 t/m 22 mei in Ahoy, met als slogan Open Up.


Lowlands sfeer

OVERZICHT: DE VOLGENDE NEDERLANDSE FESTIVALS...Het ziet er naar uit dat september 2021 een de drukste Nederlandse...

Corona virus

LOCKDOWN VERLENGD; IN IEDER GEVAL GEEN CONCERTEN EN... Gisteravond gaven demissionair premier Rutte en minister de Jonge weer een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.