Meer e-tickets op Festivalinfo en Podiuminfo

Door Knoedel op 02 mei 2008 - 18:31 1 Steeds meer festivals en podia stappen over op e-tickets. Geheel terecht, want een ticket via internet bestellen en vervolgens zelf uitprinten is goedkoop, snel en makkelijk.

Wij van Festivalinfo en Podiuminfo vinden dat we, als een van de grootste muzieksites van Nederland en Belgie, in deze ontwikkeling best een voortrekkersrol mogen spelen.

We zijn daarom trots aan te kondigen dat we gaan samenwerken met Easyticket. Easyticket verzorgt e-ticket sales, marketing, promotie en hospitality van concerten en festivals. Zo verzorgen ze de e-tickets van Waterfront, het Picnic in the Park festival, het grote Jack Johnson concert en nog veel meer.

Vanaf vandaag is het mogelijk bij onze informatie over concerten en festivals, waarvoor Easytickets e-tickets verzorgt, gelijk door te klikken naar de Easyticket e-ticket bestelpagina. Zo kan jij, precies waar je het verwacht, gemakkelijk en snel je tickets bestellen en hoef je niet meer door weer en wind naar het postkantoor of eindeloos te wachten aan de telefoon.

Easyticket is het tweede e-ticketing bedrijf waarmee Festivalinfo en Podiuminfo samenwerkt. Via onze sites zijn ook de e-tickets van Ticketscript te bestellen.krezip news.gif12

ZES NIEUWE NAMEN VOOR APPELPOPHet Appelpop Festival heeft zes nieuwe bands gecontracteerd voor hun 17de...

Lowlands 200619

NIEUWE DANCE-NAMEN VOOR LOWLANDS 2008 Lowlands komt de dag na hemelvaart met een aantal mooie dance-namen op de...

REACTIES

Avatar Musiquefreak
vr 02 mei 2008 18:51

Musiquefreak Nice! Makkelijker en goedkoper is het wel, maar een origineel ticket is veel leuker om te hebben. Die servicekosten slaan sowieso nergens op. Je gaat mij niet vertellen dat je € 4,15 kwijtbent om op het knopje 'printen' te duwen, en/of aan een stom papiertje met wat inkt.

 0
Avatar smellycat
vr 02 mei 2008 20:26

smellycat Goedkoper?? Wat een onzin want ik betaal net zoveel service kosten als een 'normaal' kaartje en daarbij zijn de E-tickets nog fraudegevoeliger ook.... Zal inderdaad goedkoper voor het bedrijf zijn dat de tickets verkoopt maar de klant ziet er weer weinig van terug!

 0
Avatar bruisedego
vr 02 mei 2008 22:00

bruisedego Op de site van Easyticket zie ik staan dat je 0,95 servicekosten betaalt. Dat is minder dan 4,15 toch?

 0
Avatar Brinkster
vr 02 mei 2008 22:05

Brinkster ik heb al eens 4 euro servicekosten betaald bij Easyticket op een kaartje van 5 euro *-)

 0
Avatar Meuh
vr 02 mei 2008 23:18

Meuh kheb ook al meer dan 4 euro servicekosten moeten betalen...
En idd, een origineel echt ticket is nog altijd veel leuker...!!!

 0
Avatar jaegerman
za 03 mei 2008 08:48

jaegerman Voor Geuzenpop hebben wij ook dit super systeem! Niks 4 euro, bij ons betaal je 1,40 voor de servicekosten, das echt veel minder dan waar dan ook! Zo ben je voor een Geuzenpop kaartje 16,40 kwijt! als de servicekosten erg hoog liggen, zet het festival er zelf gewoon geld bij op

 1
Avatar janbos
za 03 mei 2008 11:29

janbos ik vind e-tickets KUT!!! ik vind het leuk om de kaartjes te sparebn van al mijn optredens en op deze manier is dat niet echt leuk (handig) meer!! erg jammer! en idd je betaalt nog stedds servicekosten net als bij een normaal kaartje wat een bullshit

 0
Avatar E-Clect-Eddy
za 03 mei 2008 12:19

E-Clect-Eddy Die servicekosten snap ik nog steeds niet. Een timmerman, schilder of Monteur betaal je toch ook niet extra voor het gebruik van hun gereedschap of de benzine van het autootje waarin ze komen?

 0
Avatar ErikLuyten
za 03 mei 2008 13:41

punkr E-Clect-Eddy schreef:
Die servicekosten snap ik nog steeds niet. Een timmerman, schilder of Monteur betaal je toch ook niet extra voor het gebruik van hun gereedschap of de benzine van het autootje waarin ze komen?
Het is heel simpel: De normale ticketprijs gaat naar de zaal/organisator van het evenement. De servicekosten zijn voor de ticketaanbieder, dus bijv. Ticketservice of Easyticket. Dit voor het gebruiken van hun dienst. Het runnen van de servers en het gehele systeem dat er achter loopt kost genoeg geld, dat wordt eruit gehaald met de servicekosten.

Overigens, je timmerman of loodgieter betaal je wel voor het vervoer, voorrijkosten :-)

 0
Avatar Nvl8
za 03 mei 2008 13:49

Nvl8 idd waar Punkr... Vind zelf toch de "Echte" tickets leuker. Easytickets lijken me idd fraudegevoeliger en zon echt kaartje in je hand is gewoon mooi. Zo what dat je dan naar t postkantoor moet..

 0
Avatar Yurodivyi
za 03 mei 2008 15:28

Yurodivyi Wat is er nou 'echt' aan een kaartje van ticketservice. Het enige wat daar 'echt' aan is, is dat je zo geconditioneerd bent door de monopoliepositie van ticketservice dat je niet eens meer weet dat wat we 'vroeger' echte kaarten vonden, de kaarten waren die je aan de deur kon kopen bij het concert zelf of in de vvk bij het betreffende poppodium. Dit kan bijvoorbeeld nog bij Tivoli, maar niet meer bij Paradiso, Melkweg.
Dan over de fraudegevoeligheid, er staat een barcode op, net als bij de ticketservice kaarten.

 0
Avatar ErikLuyten
za 03 mei 2008 19:11

punkr Yurodivyi schreef:
Dan over de fraudegevoeligheid, er staat een barcode op, net als bij de ticketservice kaarten.
Het verschil zit 'm erin dat de print-tickets makkelijk te jatten zijn uit iemands mail. Terwijl de echte koper in de veronderstelling is gewoon een ticket te hebben bij de ingang, kan het zijn dat er al iemand binnen is met dezelfde barcode.
Bij 'echte' tickets is er namaken in het spel, wat een stuk lastiger is.

 0
Avatar 0000
za 03 mei 2008 22:12

0000 Voor Picnic in the Park betaal je 2,75 aan service per kaartje. Maar krijg je dan als je daar komt nog wel een echt kaartje? Dat is nml bij Doornroosje zo: je print je e-ticket uit, en als je daar komt krijg je nog een 'echt' kaartje die ook nog een keer gecontroleerd wordt. Maar ik ben bang dat dat bij easyticket niet zo is of wel?

 0
Avatar legadored
zo 04 mei 2008 22:37

legadored Leuk voor e-ticket
maar wij willen echte kaartjes ^^

xXx

 -1
Avatar Tabbueno
zo 04 mei 2008 23:16

Tabbueno Door weer en wind naar het postkantoor is goed voor je conditie, daarnaast zullen wachtenden in de rij bij het postkantoor nooit te beroerd zijn om een gezellig kletspraatje te houden, totdat je door de vriendelijke loketiste aan een of meerdere concertkaartjes geholpen wordt.
(Zie daar de servicekosten).

Als het bewezen goedkoper is, zal ik zeker overstappen op e-tickets.

Heeft iemand nog een printer in de aanbieding?

 0
Avatar 11je
ma 05 mei 2008 11:32

ada heb ze voor Iron Maiden zo gekocht en ik vind het idd ookniet je dát, moet nog zien of het werkt... Wat die mooie tickets betreft: via de ticketservice is er eig toch geen verschil meer in de kaartjes? Normaal heeft nog leuke kaartjes en bij de kleinere zalen ook, maar daar is t dan ook mee gezegd!
Misschien is dat nog ee ideetje: maak dr weer een leuk ontwerpje bij!

 0
Avatar little_devil_girl
ma 05 mei 2008 12:45

little_devil.. ada schreef:
Misschien is dat nog ee ideetje: maak dr weer een leuk ontwerpje bij!


Dat lijkt me best haalbaar voor etickets! Zet er wat design studenten op ofzo en laat elke eticket het printen waard zijn! Haha..

 1
Avatar 0000
wo 07 mei 2008 08:42

0000 little_devil_girl schreef:
ada schreef:
Misschien is dat nog ee ideetje: maak dr weer een leuk ontwerpje bij!


Dat lijkt me best haalbaar voor etickets! Zet er wat design studenten op ofzo en laat elke eticket het printen waard zijn! Haha..

Hee das een vet idee! Zouden ze bij e-ticket een ideeënbox hebben? :P

en @ Tabbueno: "Als het bewezen goedkoper is, zal ik zeker overstappen op e-tickets." Volgens mij zijn de kosten bij e-ticket 2,75 en ticketmaster 4,75.

 1
Avatar jaegerman
vr 09 mei 2008 15:29

jaegerman Voor Geuzenpop zijn echt supergave e-tickets ontworpen. Op die manier heb je dus in principe een gaaf kaartje! Ik snap ook niet waarom mensen een 'echt' kaartje willen, deze zijn toch vaak van Ticketservice of Ticketbox....
geef mij maar een mooie e-ticket dan, bij Geuzenpop zijn die kosten echt veel lager!

 1
Avatar KoenHK
vr 09 mei 2008 15:58

KoenHK E-tickets is toch de toekomst... dat moet toch iedereen met mij eens zijn. over een poosje hoef je hem niet eens meer te printen maar heb je hem gedownload op je telefoon en wandel je door een automatisch scan apparaat naar binnen. Vet handig toch!
En je hebt toch polsbandje als herrinnering of anders je profiel op deze site... hoe goedkoper hoe beter. Ticketscript hoezee!!!

 0
Avatar Lisanka
vr 09 mei 2008 17:32

Lisanka 0000 schreef: Dat is nml bij Doornroosje zo: je print je e-ticket uit, en als je daar komt krijg je nog een 'echt' kaartje die ook nog een keer gecontroleerd wordt. En Doornroosje vraagt ook geen servicekosten. Zo ben ik voor een concert van €12 ook maar twaalf euro kwijt.
Vergelijk ik dit met een concert in de melkweg, dan komt daar nog eens €4.15 aan servicekosten en €3 aan membership bij. Ugh. Ben je ineens 50% meer kwijt aan hetzelfde concert!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.