Ook streep door North Sea Jazz festival in 2021

review: NN North Sea Jazz 2019 -Zaterdag Jonathan Jeremiah
Ook streep door North Sea Jazz festival in 2021
Door RobZ op 19 maart 2021 - 11:21 1 Het NN North Sea Jazz Festival 2021 wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 juli 2022. Dit bericht de organisatie van het festival. Ook het openingsconcert van John Legend op donderdag 8 juli 2021 gaat niet door. Of dit concert ook verplaatst kan worden, wordt nog onderzocht. Tickets voor het festival blijven geldig voor de volgende editie of kunnen teruggegeven worden.

North Sea Jazz heeft deze moeilijke beslissing moeten nemen omdat de onzekerheid te groot is. Hoewel de organisatie positieve ontwikkelingen ziet op het gebied van sneltesten en vaccinaties, geeft het neerzetten van een sterk internationaal programma in juli te veel hoofdbrekens. Om niet nog langer iedereen, met name het publiek, in onzekerheid te houden, kiest het festival ervoor om de knoop door te hakken.

“Het is met grote pijn in ons hart dat we deze beslissing hebben genomen”, aldus festivaldirecteur Jan Willem Luyken. “Twee jaar op rij geen NN North Sea Jazz is een bittere pil voor iedereen: publiek, artiesten, leveranciers, crew, partners en de organisatie zelf. Maar het is de juiste beslissing. We hebben lange tijd goede hoop gehad en verschillende alternatieve scenario’s bekeken, waaronder een editie in het najaar. Bij de afweging hebben we ons publiek betrokken en in een enquête gevraagd naar hun voorkeur als een editie in juli niet mogelijk was. Een overweldigende meerderheid sprak zijn voorkeur uit voor verplaatsen naar 2022. Dat is dan ook waar we nu vol op gaan inzetten. We bedanken iedereen die ons heeft gesteund door het ticket van vorig jaar vast te houden en hebben er het volste vertrouwen in hen op 8, 9 en 10 juli 2022 te kunnen begroeten in een vernieuwd Rotterdam Ahoy, voor een festival dat zal knallen en bruisen als vanouds.”

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Corona publiek news

DEMISSIONAIR KABINET GEEFT DUIDELIJKHEID OVER...Diverse media berichten dat er duidelijkheid is over het aangekondigde...

Manana Manana 2020 news

MAÑANA MAÑANA START VOORVERKOOP MET (HER)BEVESTIGING... Het Mañana Mañana festival houdt de moed erin. Het festival, uit de koker van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.