Nederlandse festivalindustrie ontwerpt groot monument in Amsterdam als uiting van hoop op een festivalseizoen

Tree of Hope credit: Bart Heemskerk
Nederlandse festivalindustrie ontwerpt groot monument in Amsterdam als uiting van hoop...
Door RobZ op 02 april 2021 - 13:10 1 Dit weekend zou normaal gesproken het festivalseizoen in ons land geopend worden met Paaspop. Een moment waarop niet alleen festivalliefhebbers zich jaarlijks verheugen, maar waar ook vele makers achter de schermen zich maandenlang op voorbereiden. De makers en creatieven van de Nederlandse festivalindustrie, die door de huidige pandemie geheel tot stilstand is gekomen, hebben samen een tijdelijk baken van hoop gebouwd op een te (her)ontwikkelen gebied in Amsterdam Sloterdijk, District West. De Tree of Hope werd gisteravond onthuld met een Spoken Word door Glenn de Randamie oftewel Typhoon. Tree of Hope is tot 1 juli te zien langs de Basisweg in Amsterdam.

Tree of Hope is een dertig meter hoog symbool van hoop gemaakt door de makers uit de Nederlandse festivalindustrie. Twee reusachtige handen verbinden zich als stam en de kruin bestaat uit een zwerm paradijsvogels die vrijgelaten wordt om uit te vliegen. Samen vormen zij de Tree of Hope. Een optimistisch kunstwerk, een hart onder de riem van en voor de veelal onzichtbare Nederlandse festivalbouwers, de makers van de magie die we allemaal moeten missen momenteel. Tree of Hope is een uiting van hoop en blijft staan tot de dag dat het weer mag.

Tree of Hope is geplant door brancheorganisatie Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en District West. VVEM is de verbindende ambassadeur van Tree of Hope en vertegenwoordigt de gehele Nederlandse evenementen- en festivalbranche. Het tijdelijke kunstwerk is gecreëerd door makers uit die branche. Zo hebben onder anderen Dennis van Harten (hoofdontwerper van Q-dance) en Marc Adema (hoofdontwerper van Sensation) de Tree of Hope ontworpen en creëerden zij samen met Machine (verantwoordelijk voor de identiteit van Mysteryland, Welcome to the Future) de zwerm vogels die samen de kruin van de boom vormen. De boom staat op het District West terrein in Sloterdijk en geeft kleur aan een rauw, industrieel gebied dat wordt vernieuwd tot een creatieve, stedelijke kantorenlocatie.

Foto's door Bart HeemskerkCouleur Café 2022 news

COULEUR CAFÉ WEDEROM EEN JAAR UITGESTELDFestival Couleur Café kan dit jaar wederom niet doorgaan. Reden hiervoor is...

Grauzone logo

GRAUZONE 2021 WORDT ONLINE FESTIVAL MET O.A. AMENRA... In 2020 was Grauzone in februari één van de laatste fysieke festivals. Dit...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.