100+ muzikanten spelen 'Iedereen is van de Wereld' voor Bevrijdingsfestival Brabant

Anneke van Giersbergen
100+ muzikanten spelen 'Iedereen is van de Wereld' voor Bevrijdingsfestival Brabant
Door sjoertb op 15 april 2021 - 10:54 1 Bevrijdingsfestival Brabant nodigt honderden muzikanten uit om samen de grootste rockband van Nederland te vormen en één lied te spelen: 'Iedereen is van de Wereld' van The Scene.

The Freedom Band zal bestaan uit 60 livemuzikanten waaronder Björn van der Doelen, Nona, Anneke van Giersbergen en leden van Orgel Vreten, The Wild Romance en PYRO. Ze zullen samen op op 2 of 3 mei op De Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch opgenomen worden. De rest van de band wordt gevormd door thuisrockers die met video-inzendingen deel kunnen nemen aan het project. Al het beeldmateriaal wordt samengevoegd tot één groot gepolijst geheel.

Het idee voor het project komt van het Italiaanse Rockin’1000 waarbij 1000 muzikanten optraden. Artistiek leiders Ivo Severijns en Wouter Hardy hadden aanvankelijk het idee om 500 man live samen te laten spelen maar dat bleek met oog op de corona-regels niet haalbaar.

Op 5 mei om 13:10 uur wordt de video gepresenteerd.

Meedoen
Bevrijdingsfestival Brabant is nu hard op zoek muzikanten. Ben jij een drummer, zanger, gitarist, bassist, toetsenist, headbanger, triangelspeler of iets anders? Je kunt je aanmelden via de website van het festival.

Iedereen mag een video inzenden om er deel vanuit te maken. Ook buiten Brabant en zelfs buiten Nederland.

Foto: Anneke van Giersbergen in 013 door Bernard Bodt

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Down The Rabbit Hole sfeer

EERSTE 31 NAMEN DOWN THE RABBIT HOLE 2021: O.A....Down The Rabbit Hole heeft de eerste 31 namen onthuld waaronder Disclosure,...

popmonument

POPMONUMENT VOOR HET EERST IN ZEELAND MET ALS... Deze zomer landt het festival PopMonument in het pittoreske stadje Veere in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.