Welcome to the Village kan definitief niet doorgaan in de Groene Ster

review: Welcome To The Village 2016 - Vrijdag Django Django
Welcome to the Village kan definitief niet doorgaan in de Groene Ster
Door redactie op 07 juli 2021 - 12:05 1 Gisteravond werd bekend dat een rechter in Groningen de vergunning van het festival Welcome to the Village voor zes weken heeft geschorst. Hierdoor is doorgang van het festival, dat op 16, 17 en 18 juli plaats zou moeten vinden, hoogst onzeker geworden.

De rechtszaak tegen de vergunning van Welcome to the Village was aangespannen door Groene Ster Duurzaam. Die stichting strijdt al jaren tegen de festivals in de Groene Ster. Volgens Groene Ster Duurzaam lijden onder meer broedende vogelparen onder het geluid van de festivals. In de uitspraak van gisteren gaf de rechter aan dat dat niet uit te sluiten valt. Groene Ster Duurzaam is de stichting van de 65-jaar oude Theo van Gelder. Hij ziet het al jaren als zijn missie om festivals in de Groene Ster te voorkomen. Door de herhaaldelijke rechtzaken besloot eerder het festival Psy-Fi Leeuwarden te verlaten. Van Gelder was ook betrokken bij de rechtzaken tegen het festival Eilân dat op Terschelling gehouden had moeten worden.

Vandaag praten de gemeente Leeuwarden (die de vergunning aan Welcome to the Village heeft verleend) en het festival over de gevolgen van de rechterlijke uitspraak. Beroep tegen de uitspraak van de bestuursrechter is niet mogelijk. Alleen een nieuwe vergunning zou een kans bieden om het festival, dat volgende week vrijdag zou beginnen, alsnog door te laten gaan.

Update:
Welcome to the Village laat weten dat het definitief geen doorgang krijgt op de Groene Ster in Leeuwarden. Het festival zegt bezig te zijn om 'mogelijkheden en alternatieven' te onderzoeken. Hierover volgt snel meer nieuws.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Goose news

ROCK HERK KOMT DIT JAAR MET AANGEPASTE EDITIE MET...Het Belgische festival Rock Herk kan dit jaar nog niet doorgaan. In plaats...

Lowlands 2020 news

29 NIEUWE NAMEN VOOR LOWLANDS: O.A. THE KOOKS, BEN... Vandaag komt Lowlands met een nieuwe lading artiesten. 29 acts worden...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.