Festivals vanaf 14 augustus alleen in buitenlucht en met maximaal 750 bezoekers

corona test
Festivals vanaf 14 augustus alleen in buitenlucht en met maximaal 750 bezoekers
Door RobZ op 02 augustus 2021 - 14:47 1 Het kabinet heeft (eindelijk) laten weten wat de regels zijn voor eendaagse festivals vanaf 14 augustus. Eerder besloten de heren in Den Haag al dat meerdaagse festivals met camping in ieder geval tot en met 1 september verboden zouden zijn.

Vandaag wordt bekend dat festivals zonder overnachting vanaf 14 augustus plaats kunnen vinden met een maximale bezoekerscapaciteit van 750 bezoekers. Bovendien moet het festival in de open lucht georganiseerd worden. Ook moeten alle bezoekers gevaccineerd zijn of via testen-voor-toegang een negatieve test kunnen overleggen.

De overheid zou eigenlijk pas over een paar weken een definitief besluit over festivals en evenementen nemen. Maar omdat ID&T en 44 mede-eisers uit de branche een kort geding hadden aangekondigd, werd de datum naar voren gehaald.

Het besluit van het kabinet is een bittere pil voor festivalorganisatoren. Sportevenementen, zoals bijvoorbeeld voetbalwedstrijden, mogen veel meer publiek ontvangen. De nieuwe maatregelen zullen tot gevolg hebben dat weer flink wat festivals van de agenda verdwijnen.

Demissionair premier Mark Rutte heeft toegezegd dat de evenementen tot 1 september die meer dan 750 bezoekers zouden ontvangen, en dus het festival moeten annuleren, gebruik mogen maken van een garantiefonds.


crammerock

DOE MAAR, SUEDE, THE KOOKS, ARSENAL EN ZWANGERE GUY...Crammerock kondigt vandaag een flink deel van de line-up aan. Het festival...

Creamfields

CREAMFIELDS KONDIGT NIEUW FESTIVAL AAN IN CHELMSFORD Sinds de oprichting is Creamfields een van de grootste elektronische...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.