ID&T zet kort geding over festivals niet door

Pukkelpop sfeer
ID&T zet kort geding over festivals niet door
Door sjoertb op 05 augustus 2021 - 10:53 1 Samen met een grote groep partijen uit de festivalbranche spande ID&T een kort geding aan om duidelijkheid te krijgen over de rest van het festivalseizoen. Toen het kabinet over de brug kwam met een beslissing werd het kort geding op pauze gezet. Het kort geding zou alsnog doorgaan wanneer festivals verboden zouden worden tot 1 september.

De beslissing om festivals niet te verbieden maar te beperken tot 750 personen valt nadelig uit voor veel festivals. Toch zet ID&T de zaak niet door.

ID&T verklaart: "In het voorgenomen kort geding was het uitgangspunt dat het besluit van 9 juli onrechtmatig en onzorgvuldig genomen was, omdat het kabinet de Fieldlab-resultaten niet had meegenomen in de besluitvorming. Om deze reden wilde de ID&T Groep het besluit helemaal of gedeeltelijk nietig laten verklaren [..] Inmiddels heeft het kabinet, samen met het OMT, voor een aanvullende motivering gezorgd. Het kabinet heeft daarmee, op papier, haar eigen nalatigheid ongedaan gemaakt. Voor een kortgedingrechter is er dan nauwelijks meer ruimte om het kabinet hierop de corrigeren.” Bron: AD.nl

In september volledig openen is nu de oproep van ID&T, omdat dan iedereen die dat wil gevaccineerd kan zijn. Het kabinet laat als het goed is op 13 augustus weer iets los over het coronabeleid ten aanzien van festivals.


Uitmarkt news

DOUWE BOB, TANIA KROSS, OG3NE EN MEER OP UITMARKT 2021Eind augustus vindt de 44ste editie van de Uitmarkt plaats in Amsterdam. Op...

Pukkelpop 2020 news

PUKKELPOP OPGEDEELD IN VIER LOSSE... Pukkelpop 2021 kon helaas niet doorgaan. Als alternatief worden er vier losse...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.