Corona-beperkingen voor concerten en festivals verlengd tot 20 september

Corona virus
Corona-beperkingen voor concerten en festivals verlengd tot 20 september
Door RobZ op 14 augustus 2021 - 10:54 1 Liefhebbers van concerten en festivals moeten weer langer geduld hebben. Gisterenavond werd bekend dat de Nederlandse overheid de beperkingen voor (ongeplaceerde) concerten en festivals verlengt tot in ieder geval 19 september. Tot die tijd mogen er slechts maximaal 750 mensen aanwezig zijn bij een concert of festival. Ook zijn meerdaagse festivals helemaal uit den boze. Deze maatregelen waren ingesteld omdat een aantal versoepelingen van de corona-regels ervoor zorgden dat er veel meer besmettingen ontstonden. De ingestelde regels zouden tot 1 september gelden, maar worden nu dus verlengd tot en met 19 september.

Dit betekent dat vele festivals die verhuisd waren naar de eerste helft van september niet door kunnen gaan. Festivals als Paaspop (3 tot 5 september), Dauwpop (4 september), A State of Trance (3 en 4 september) en DGTL Amsterdam (11 - 12 september) kunnen dus niet doorgaan.

Ministers Rutte en de Jonge presenteerden tijdens de persconferentie een stappenplan om terug naar het oude normaal. Vanaf 20 september moeten de beperkingen van de capaciteit van evenementen stoppen, maar moeten alle bezoekers van evenementen van meer dan 75 mensen wel via de corona-app laten zien dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn. Vanaf november moeten alle corona-maatregelen verleden tijd zijn. Deze datums worden genoemd met een groot voorbehoud. De besmettingscijfers moeten wel laag blijven.

Voor festivalorganisatoren zijn de nieuwe maatregelen een hard gelag. Vele festivals waren juist naar september verhuisd omdat dan een voldoende groot deel van de Nederlandse populatie gevaccineerd zou moeten zijn. Nu worden al deze festivals alsnog afgelast. Ook is het zuur dat een groot evenement als de Formule 1 in Zandvoort wel door kan gaan. Al mag hier maar 2/3 van de normale bezoekerscapaciteit ontvangen worden. Net over de grens in België zijn de festivals weer losgebarsten. Dit weekend wordt bijvoorbeeld Alcatraz Festival gehouden. Dit festival heeft een capaciteit van 12.000 bezoekers per dag.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Exit Festival news

EXIT FESTIVAL STRIKT MET NICK CAVE & THE BAD SEEDS...Exit festival is een van de weinige festivals dat afgelopen zomer door kon...

Dance Valley

100.000 BLOEMEN VALLEN UIT DE HEMEL OP DANCE... Op 14 augustus zullen er 100.000 bloemen gestrooid worden vanuit een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.