Paradiso helpt Unmute Us en Het Woonprotest met spandoeken en protestborden

Unmute us Amsterdam
Paradiso helpt Unmute Us en Het Woonprotest met spandoeken en protestborden
Door sjoertb op 07 september 2021 - 10:52 1 Op zaterdag 11 september wordt er in Amsterdam een protestmars gelopen met de boodschap 'Unmute Us' door evenementen-makers en liefhebbers. Op zondag 12 september wordt er op de Dam en in het Westerpark gedemonstreerd tegen de wooncrisis tijdens Het Woonprotest.

Het poppodium Paradiso stelt op vrijdag 10 september haar zalen beschikbaar om spandoeken en protestborden te maken, samen met diverse kunstenaars. In totaal wordt er meer dan 100 meter doek en diverse materialen beschikbaar gesteld. De banners kunnen de volgende ochtend opgehaald worden.

Unmute Us heeft als doel om de restricties op de evenementensector grotendeels los te laten. Onderzoeken en recent plaatsgevonden events in binnen- en buitenland hebben aangetoond dat dit op een veilige manier kan. Naast Amsterdam wordt er ook geprotesteerd in Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Het Woonprotest komt op voor de vele mensen die de dupe zijn van de wooncrisis. Beide protesten eisen een reactie van de beleidsmakers.

Paradiso is sinds de oprichting in 1968 een thuishaven geweest voor jeugdbewegingen en tegenculturen en blijft een platform bieden voor voor vrije expressie en uitingen van alle stromingen die te vinden zijn in Amsterdam.

Foto: Unmute Us protest op 21 augustus door Susana Martins


Down The Rabbit Hole sfeer

DOWN THE RABBIT HOLE NOG MINSTENS 15 JAAR IN DE...De festivalorganisatie van Down The Rabbit Hole komt vandaag met heugelijk...

ROOTZZ

SAM & JULIA, AUSTIN LUCAS, THE CALICOS, JESSE MALIN... Op zaterdag 30 oktober moet het er echt van komen: ROOTZZ Festival zal die...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.