Evenementenbranche roept het nieuwe kabinet op tot nieuwe, frisse aanpak

Sfeer Central Park 2019
Evenementenbranche roept het nieuwe kabinet op tot nieuwe, frisse aanpak
Door melissavkoldam op 12 januari 2022 - 12:41 1 Dat de evenementenbranche al bijna twee jaar grotendeels op slot zit weten we allemaal. Met het nieuwe kabinet hopen de mensen achter deze branche dat er gauw wat veranderd. In een persbericht op Evenementenbouwers is een oproep gedaan aan het kabinet.

Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers laat weten: “Het is duidelijk dat de aanpak tot nu toe niet leidt tot het structureel openblijven van de maatschappij. Het is ook duidelijk dat de maatschappij grote behoefte heeft aan een andere aanpak. Na twee jaar weten we veel over het virus en de impact van maatregelen op de maatschappij. Gezondheid is meer dan de afwezigheid van covid. De negatieve gevolgen, zowel maatschappelijk als economisch, zijn groter dan ooit en het draagvlak voor het beleid daalt zeer sterk. De scenario’s waarop de huidige lockdown gebaseerd waren, blijken (gelukkig) niet bewaarheid; daarom deze dringende oproep om de lockdown op te heffen en met een heropeningsplan te komen.”

Ook Riemer Rijpkema van het EventPlatform wil verandering. De steunpakketten zijn behulpzaam geweest maar een snelle opening is nu van levensbelang. Volgens hem is de urgentie groot voor de bezoekers, de artiesten, de organisatoren, leveranciers en locaties. Personeel moet perspectief hebben en de maatschappij moet zo snel mogelijk open.

De evenementensector zegt bereid te zijn om met het kabinet in gesprek te gaan en hoopt ook dat datzelfde kabinet durf en daadkracht toont.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Eurosonic Noorderslag 2018 ESNS

EUROSONIC NOORDERSLAG MAAKT LAATSTE NAMEN BEKEND...Over een week is EuroSonic Noorderslag. Waar de organisatie gehoopt had op...

Headbangers Parade 2022

EERSTE NAMEN NIEUW FESTIVAL HEADBANGERS PARADE: O.A.... De Nederlandse rock en metal cultuur heeft er een festival bij: Headbangers...

REACTIES

geen avatar
do 13 jan 2022 09:06

Diebythesword Nieuw elan en of daar sprake van is zal moeten blijken. Ik vrees dat ze zich nog dieper in het al gegraven omicron gat zullen ingraven. Gezien het aantal besmettingen met mild verloop blijkt dat de lockdown van december vorig jaar maar heel miniem heeft gewerkt. Maar dan zal Rutte moeten toegeven dat hij te voorzichtig is geweest, dat zal hij niet snel doen. Ik verwacht morgen wat evenementen betreft een halfslachtige oplossing met weer maar 250-500 mensen maar binnen, met QR-code. Oftewel, heeft de branche weer helemaal niks aan.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.