Ook Nederlands kabinet lijkt horeca en cultuur onder voorwaarden te heropenen

Corona opstelling NAAZ Rotterdam
Ook Nederlands kabinet lijkt horeca en cultuur onder voorwaarden te heropenen
Door RobZ op 24 januari 2022 - 15:34 1 Het Haagse lekken is weer begonnen. Morgenavond staat er weer een corona-persconferentie in de planning. Hier moet bekend worden wat de nieuwe maatregelen zijn om de verspreiding van het virus in te dammen. Afgelopen week maakte de Belgische overheid al bekend dat wat hun betreft concerten, theatervoorstellingen en festivals weer plaats kunnen vinden.

Nu de omikronvariant milder uitpakt dan gevreesd, kunnen er ook in Nederland versoepelingen komen op de nu geldende maatregelen. Haagse bronnen laten de diverse media weten dat HoReCa en cultuur weer open mogen. Restaurants, poppodia, theaters, cafes, bioscopen en musea mogen onder voorwaarden weer open.

Bij binnen-evenementen is een coronatoegangspas nodig, iedereen moet een vaste plaats innemen en het aantal bezoekers wordt maximaal 1250. Bij buitenevenementen gaat het om één derde van de capaciteit én toegang met de coronapas. Ook gaat er een algemene eindtijd gelden van 22:00 uur.

De versoepelingen staan nog niet 100% vast: het kabinet beslist morgen. Dan volgt er 's avonds de persconferentie waarin de nieuw gelende regels officieel gepresenteerd worden. Per wanneer de versoepelingen ingaan is nog onduidelijk.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sonic Whip news

NIEUWE NAMEN SONIC WHIP IN DOORNROOSJE: O.A. ELDER,...Op 6 en 7 mei vindt Sonic Whip plaats in Doornroosje. Verwacht twee dagen...

Comedy Stop Haarlem news

NIGEL NG GEEFT WEGENS SUCCES EXTRA OPTREDEN TIJDENS... De in Maleisië geboren Nigel Ng opereert vooral vanuit Engeland en maakte...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.