Bevrijdingsdag 2022: overzicht van de beste Bevrijdingsfestivals

review: Bevrijdingsfestival Utrecht 2018
Bevrijdingsdag 2022: overzicht van de beste Bevrijdingsfestivals-
Door sjoertb op 28 april 2022 - 13:21 1 Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland van de bezetting na de Tweede Wereldoorlog. Vrijheid is een groot goed en niet vanzelfsprekend vandaar dat het hele land stilstaat bij dit gegeven. Daarbij zouden we Nederland niet zijn als we er een reden van maakte om uitbundig feest te vieren. In de meeste steden zijn festivals te vinden. Festivalinfo zet natuurlijk de beste voor je op een rijtje.

Bevrijdingspop Haarlem
Gratis entree

Bevrijdingspop is het oudste en grootste gratis Bevrijdingsfestival van Nederland alwaar ruim 400.000 mensen op af komen met een multiculturele markt en veel goede muziek. Dit jaar zijn onder andere Krezip, DeWolff, Froukje, POM, Gallowstreet, Goldband, Suzan & Freek en Maan van de partij.

Meer informatie: Bevrijdingspop Haarlem

Dance4Liberation
18,50 euro

Op 5 mei 2022 wordt er met ruim 30.000 partyfreaks de vrijheid gevierd tijdens Dance4Liberation in Zwolle! Deze keer zijn onder andere Ronnie Flex, La Fuente, Brennan Heart, Bizzey, Gunz For Hire, Tony Junior en Dopebwoy te zien.

Meer informatie: Dance4Liberation

Bevrijdingsfestival Den Haag
Gratis entree

Ook in de Hofstad vindt een bevrijdingsfestival plaats. Blaudzun, Fresku, Rootsriders, Gruppo Sportivo, Sven Hammond, Steffen Morrison en nog veel meer artiesten treden er dit jaar op.

Meer informatie: Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Zeeland
Gratis entree

In Vlissingen vindt Bevrijdingsfestival Zeeland plaats om vrijheid te beschermen en te koesteren. Onder meer Alain Clark, T-99, Roxeanne Hazes, Joe Buck, GA-20 en Banji treden op het gratis toegankelijke festival op.

Meer informatie: Bevrijdingsfestival Zeeland

Bevrijdingsfestival Utrecht
Gratis entree

De viering in Utka vindt plaats met onder andere MY BABY, Karsu, Sevn Alias, Muyayo Rif, RUDEBOY en Wies op het programma.

Meer informatie: Bevrijdingsfestival Utrecht

Bevrijdingsfestival Overijssel
Gratis entree

Reikhalzend wordt er uitgekeken naar het verwelkomen van publiek op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Onder meer Selah Sue, Typhoon, Kraantje Pappie, Paceshifters, Diggy Dex, Donnie, Cloudsurfers en Wies treden op.

Meer informatie: Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsdag Enschede
Gratis entree

Antoon, Jonna Fraser, Freddy Moreira en Emma Heesters zijn enkele van de namen die optreden op de vieren van Bevrijdingsdag in Enschede.

Meer informatie: Bevrijdingsdag Enschede

Het complete overzicht van festivals op Bevrijdingsdag kun je hier in onze festivalagenda vinden.

We wensen iedereen een ontzettend gezellige 5 mei!

Foto: Bevrijdingsdag Utrecht door Tim van Veen

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Donnie

ZWARTE CROSS FESTIVAL KONDIGT 29 NIEUWE NAMEN AAN...Het Zwarte Cross festival wordt gehouden in Lichtenvoorde in Nederland van...

Anna B Savage

NIEUW FESTIVAL WHISPER IN RIVIERENHOF MET: O.A. ANNA... Op 27 en 28 augustus is er een nieuw festival in Openluchttheater Rivierenhof...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.