Documentaire over Zwarte Cross vanaf oktober in de bioscoop

Zwarte Cross
Documentaire over Zwarte Cross vanaf oktober in de bioscoop
Door RobZ op 22 juli 2022 - 12:05 1 Het grootste festival van Nederland, Zwarte Cross, krijgt een eigen documentaire. Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang gaat op 9 oktober in première bij Pathé Tuschinski en is daarna te zien in 25 Pathé bioscopen. Bijna drie jaar lang doken documentairemakers Floor van der Kemp en Lars Gierveld in de wereld van de Zwarte Cross, dat afgelopen weekend haar 25ste verjaardag vierde. Na de vertoningen in de bioscoop wordt 'Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang' beschikbaar via Videoland.

De documentaire start in de meest roerige tijd die Zwarte Cross-eigenaren Jolink, Lovink en Degen ooit hebben gekend: vlak na de editie van 2019 editie barst een mediastorm los, omdat ludiek bedoelde tekstbordjes op het festivalterrein racistisch worden gevonden. Daarna volgen problemen met onzekerheid over de festivallocatie én breekt corona uit. Vervolgens kondigt oprichter Hendrik Jan Lovink zijn afscheid aan, vertrekken ook een hoop vaste medewerkers en wordt de organisatie overgenomen door de Engelse festivalmagnaat Superstruct Entertainment. Hoe blijft het unieke karakter van de Zwarte Cross overeind in deze storm van tegenslag en veranderingen? En hoe ziet die identiteit er dan eigenlijk uit?

De komende editie van Zwarte Cross staat in de agenda voor het lange weekend van 20 tot en met 24 juli. Op onze Zwarte Cross 2023 pagina houden we je vanzelfsprekend op de hoogte!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefTICKETS VOOR DIT FESTIVAL
Tickets Zwarte Cross Festival 2023
Zwarte Cross Festival 2023
Start voorverkoop: zaterdag 19 november 10:00 uur Nog dg uur min sec tot voorverkoop begint
Stuur mij herinnering als voorverkoop begint
Lowlands 2022

LOWLANDS MAAKT PODCASTPROGRAMMA BEKEND O.A. NOOIT...Lowlands nodigt elke festivaldag drie populaire Nederlandstalige podcast uit...

Lowlands 2022

NIEUW OP LOWLANDS: AFROCLUB 'CURRENT' MET O.A.... Er is weer meer bekend over het nachtprogramma van Lowlands . De...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.