Festivalterrein Defqon.1 en Lowlands in Biddinguizen gebruikt voor opvang azielzoekers

Lowlands terrein
Festivalterrein Defqon.1 en Lowlands in Biddinguizen gebruikt voor opvang azielzoekers
Door RobZ op 04 oktober 2022 - 14:50 1 Diverse media (waaronder Omroep Flevoland en de Volkskrant) berichten over het feit dat festivalterrein Biddinghuizen tot en met april gebruikt gaat worden voor de opvang van geregisteerde vluchtelingen.

Op het terrein naast Walibi Holland aan de Spijkweg in Biddinghuizen worden het komende halfjaar 1000 tot 1500 azielzoekers gehuisvest. Hiervoor worden tijdelijke woonunits geplaatst. De eerste vluchtelingen worden er over twee weken verwacht.

Het college van B en W van Dronten/Biddinghuizen zegt dat de tijdelijke opvang nodig is om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. "Het college voelt de urgentie en de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze crisis", schrijven B en W in een toelichting aan de gemeenteraad. Meer informatie over de noodopvang op festivalterrein Biddinghuizen vind je hier.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefHelldorado 2022

HELLDORADO 2022 COMPLEET MET O.A. THE GODDAMN...De line-up van Helldorado 2022 is helemaal rond. De laatste namen zijn...

Depeche Mode

DEPECHE MODE EERSTE HEADLINER PRIMAVERA SOUND 2023... De Briste band Depeche Mode is zojuist bevestigd als eerste headliner voor...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.