Rotterdamse festivals uitgebreid

Door Marz667 op 14 juli 2008 - 16:22 1 Rotterdam Festival werkt aan plannen om meer te investeren in een aantal bestaande festivals en wil succesvolle eendaagse festival meerdaags maken.

Volgens Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals, bieden meerdaagse evenementen veel voordelen voor de stad. Daarnaast worden de festivals voor buitenlandse bezoekers nog interessanter.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPukkelpop 200811

UURSCHEMA EN NIEUWE NAMEN PUKKELPOP 2008Nog een kleine maand en de poorten worden opengezet voor de 23ste editie van...

bospop8

BOSPOP, BROSELLA FOLK & JAZZ, NORTH SEA JAZZ,... We hebben weer een druk weekend met festivals achter de rug, wij zetten even...

REACTIES

Avatar Megalomaniac
ma 14 jul 2008 19:27

Megalomaniac Moeten ze bij ons in de polder een keer een festival beginnen ( is pal achter Rotterdam) Denk als je het in de stad gaat doen, dat je snel klachten over geluid krijgt

 0
geen avatar
ma 14 jul 2008 20:51

ClapYouHands hmmm ik denk dat ze beter de treinverbindingen kunnen verbeteren om meer bezoekers aan te trekken! was gisteren in het zuiderpark bij Jack Johnson en moest terug naar limburg..
maar de trein ging maar tot breda omdat het nachttreinennet alleen op zaterdag rijdt.
als dit verbetert werd zou ik veel eerder naar concerten in bijv. Den Haag gaan.

 0
Avatar Paul_Banks
di 15 jul 2008 12:43

Paul_Banks ClapYouHands schreef:
hmmm ik denk dat ze beter de treinverbindingen kunnen verbeteren om meer bezoekers aan te trekken! was gisteren in het zuiderpark bij Jack Johnson en moest terug naar limburg..
maar de trein ging maar tot breda omdat het nachttreinennet alleen op zaterdag rijdt.
als dit verbetert werd zou ik veel eerder naar concerten in bijv. Den Haag gaan.


Het is natuurlijk een bedrijf en als het niet rendabel is om naast de verplichtingen die de overheid heeft gesteld elke dag een nachttrein van Rotterdam naar Limburg te laten rijden dan komt deze er ook gewoon niet.

Heeft niets met slechte treinverbindingen te maken, want het is nu eenmaal gewoon niet mogelijk om 24/7 overal treinen heen te laten rijden.

Als ik bijvoorbeeld met de trein naar Pinkpop ga dan kan ik kiezen; of ik neem de laatste trein en ga om 12 uur voor de poort bij camping A staan, of ik neem de eerste trein en kan dan camping A al niet meer op.

Vandaar dat een auto soms wel gewoon handig is, maar die heb ik ook pas sinds ik fulltime werk.

 0
Avatar Paul_Banks
di 15 jul 2008 12:49

Paul_Banks Megalomaniac schreef:
Moeten ze bij ons in de polder een keer een festival beginnen ( is pal achter Rotterdam) Denk als je het in de stad gaat doen, dat je snel klachten over geluid krijgt


Rotterdam heeft de nodige ervaring met indoorfestivals (bijv. Motel Mozaique, Bazar Curieux en sinds een paar jaar ook North sea Jazz) Daarnaast is er ook veel ervaring met statische festivals als Dunya, Dag van de romantische muziek, Metropolis, De parade (dit organiseert Rotterdam wel niet, maar is wel in de stad), welke allemaal vrij in de bewoonde wereld plaatsvinden. En dan zijn er ook nog de feestparades als de Dance parade en het zomercarnaval die dwars door de stad heentrekken.

Kortom druk zat in Rotterdam en ik heb nu niet het idee dat de gemiddelde Rotterdammer het erg vindt en gaat klagen over geluidsoverlast, Je woont nu eenmaal in een grote stad, daar gebeurt nu eenmaal veel.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.