Wacken Open Air breidt line-up verder uit met o.a. Gene Simmons, Baroness en Whitechapel

Wacken Open Air 2021 news_groot
Wacken Open Air breidt line-up verder uit met o.a. Gene Simmons, Baroness en Whitechapel
Door MartinaFagel op 20 februari 2024 - 11:22 1 Allereerst staat niemand minder dan Gene Simmons op het podium, uiteraard niet met Kiss, maar met zijn eigen band. Het bestaat uit muzikanten die onder meer met Sebastian Bach, Vince Neil en Billy Idol hebben gespeeld. Om de verwachting verder aan te wakkeren, onthult Simmons in een interview met The Bullhead, W:O:A's eigen tijdschrift, waarvan binnenkort het eerste digitale nummer verschijnt. De setlist van Simmons zal veel zwaarder worden dan die van Kiss en hij zal nieuwe solo nummers spelen die nog niet zijn uitgebracht.

Met de Amerikaanse sludge-iconen Baroness en deathcore-helden Whitechapel komen fans van ruige riffs aan hun trekken. De door de Wacken geteste cabaretier Bulent Ceylan laat de metalheads headbangen en lachen met zijn nieuwe NDH-project, terwijl Massive Wagons recht op de heupen mikken. Ex-Equilibrium-zanger Robse en de twee Griekse bands Persefone en Planet of Zeus completeren het bandsboeket van vandaag.

Wacken Open Air is het grootste heavy metalfestival ter wereld. Begonnen met 800 bezoekers in 1990, reizen nu jaarlijks 85.000 fans van over de hele wereld naar Wacken, waardoor het kleine dorpje in Sleeswijk-Holstein voor meerdere dagen het centrum van de festivalscene wordt. In samenwerking met partners resulteert dit in creatieve oplossingen en ideeën die de festivalervaring veranderen, technische innovaties mogelijk maken en nieuwe evenementconcepten opleveren.

Wacken Open Air 2024 is inmiddels uitverkocht, maar vindt plaats van 31 juli tot en met 3 augustus 2024.
Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefThe Fortunate Sons

TRIBUTEPARTY 2024 VERWELKOMT O.A. NIELS GEUSEBROEK...Na zeventien succesvolle edities verhuist Tributeparty , het oudste...

Wooferland news

WOOFERLAND FESTIVAL KOMT MET EERSTE BEVESTIGINGEN... Het Wooferland festival wordt gehouden op de Houtrak Halfweg op 31 augustus...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.