Wende, Son Mieux, Claude en Flemming zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid

review: Wende Snijders - 12/10 - 013 Wende
Wende, Son Mieux, Claude en Flemming zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid
Door MartinaFagel op 11 maart 2024 - 11:16 1 Op 5 mei staat Nederland in het teken van Bevrijdingsdag. Door heel Nederland worden er gratis te bezoeken festivals georganiseerd, die in totaal meer dan 1 miljoen bezoekers trekken. Elk jaar worden er een aantal artiesten geselecteerd als Ambasadeur van de Vrijheid. Deze artiesten worden met een helikopter langs een aantal Bevrijdingsfestivals gevlogen om daar optredens te geven.

Dit jaar zijn: Wende, Son Mieux, Claude en Flemming de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Een "Ambassadeur van de Vrijheid" is een erefunctie die in Nederland wordt toegekend aan artiesten die zich inzetten voor de vrijheid en mensenrechten. Het is een titel die wordt gegeven aan verschillende muzikanten die optreden tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei en om stil te staan bij onze vrijheid. Deze artiesten bezoeken dan samen met de koning verschillende bevrijdingsfestivals door het hele land.

De ambassadeurs treden op als symbool van vrijheid en herdenking van de Tweede Wereldoorlog, maar ook om bewustzijn te creëren rondom hedendaagse vrijheidskwesties wereldwijd. Ze geven een stem aan degenen die onderdrukt worden en zetten zich in voor een wereld waarin vrijheid en gelijkheid centraal staan.

Er is al bekend gemaakt dat Flemming op 5 mei op zal treden op de Bevrijdingsfestivals in Brabant, Overijsel, Flevoland en concert op de Amstel. Claude speelt op de Bevrijdingsfestivals van Groningen, Limburg, Utrecht en Zeeland. Son Mieux zal optreden in Friesland, Drenthe, Rotterdam en Den Haag. En Wende speelt op de Bevrijdingsfestivals van Limburg, Gelderland, Haarlem en Amsterdam.

Dit is nog lang niet alles alles. De meeste bevrijdingsfestivals geven aan de ze half of eind maart de rest van de line-up bekend zullen maken.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Live Is Live

EDITORS AANGEKONDIGD ALS LAATSTE HEADLINER VOOR LIVE...In 2024 keert Live is Live terug naar het Middenvijver-park in Antwerpen voor...

Suzan & Freek

HET GROOTSTE ZOMERFEEST VAN NEDERLAND 2024 MET O.A.... Ook dit jaar zal er weer een 'Het Grootste Zomerfeest van Nederland'...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.