Werfpop gaat dit jaar niet door vanwege stijgende kosten en uitblijven subsidie

Werfpop
Werfpop gaat dit jaar niet door vanwege stijgende kosten en uitblijven subsidie
Door PhaedraW op 15 maart 2024 - 13:14 1 Het bestuur van Werfpop heeft het besluit moeten nemen om dit jaar Werfpop niet te organiseren. Op de corona-periode na, is dit de eerste keer dat er geen editie van het muziekfestival plaatsvindt. Werfpop wordt sinds 1982 jaarlijks georganiseerd en kan rekenen op tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers.

Werfpop is een non-profitorganisatie en wil het festival toegankelijk houden voor alle bezoekers. Maar door alle stijgende kosten blijkt het te lastig om dit jaar een nieuwe editie te organiseren. In 2023 ontving Werfpop nog van de gemeente Leiden subsidie om het festival te kunnen laten doorgaan, maar voor dit jaar is er geen aanvullende subsidie beschikbaar.

De organisatie zet alles op alles om Werfpop in 2025 wel weer te laten plaatsvinden. Daarom wordt er gewerkt aan een crowdfundingsactie en worden samenwerkingen met potentiële sponsors verder onderzocht. Mocht toch blijken dat het niet lukt om de toekomstige begroting rond te krijgen, dan betekent dit dat de editie van 2023 de laatste editie van Werfpop is geweest.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Suikerrock 2023

SUIKERROCK MAAKT LINE-UP VOOR ZONDAG BEKEND MET O.A....De festivalorganisatie van Suikerrock heeft voor zondag 4 augustus 6 namen...

Vierdaagse

VIERDAAGSEFEESTEN MAAKT EERSTE DEEL PROGRAMMA BEKEND... Nijmegen bereidt zich voor op de 53e editie van de Vierdaagsefeesten die...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.