Metropole Orkest brengt ode aan 50 jaar J-Dilla tijdens opening ADE in de Melkweg

Amsterdam Dance Event
Metropole Orkest brengt ode aan 50 jaar J-Dilla tijdens opening ADE in de Melkweg
Door PhaedraW op 25 april 2024 - 12:10 1 Het Metropole Orkest verzorgt al acht jaar traditiegetrouw het openingsconcert van het Amsterdam Dance Event (ADE) in de Melkweg. Deze opening vindt plaats op woensdag 16 oktober 2024.

Dit jaar brengt het orkest een bijzonder eerbetoon aan J-Dilla, een van de meest bewonderde en invloedrijke hiphop-producers van de jaren 2000, die met zijn inventieve beats een sterke stempel heeft gedrukt op hedendaagse elektronische muziek. Dit zal het Metropole Orkest samen met multi-instrumentalist en componist Miguel Atwood-Ferguson doen.

Dilla's werk inspireerde Miguel en producer Carlos Nino om ‘Suite For Ma Dukes’ te maken. Wat in 2009 begon als een 4-track EP groeide uit tot een reeks spannende liveshows, en waarbij de muziek werd vertolkt door een ensemble met wisselende bezetting.

Tickets voor het ADE Opening Concert - 50 Years Of Dilla zijn nu te verkrijgen en kosten €51,75.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBestel tickets Amsterdam Dance Event 2024
Tickets Amsterdam Dance Event 2024
Amsterdam Dance Event 2024
013tilburgklein

013 EN GLITTERBOX PRESENTEREN NIEUW ROZE MAANDAG...Op maandag 22 juli , tijdens de Kermis op Roze Maandag, neemt 013 het...

Lokerse Feesten news

25 NIEUWE NAMEN VOOR LINE-UP VAN LOKERSE FEESTEN... De festivalorganisatie van Lokerse Feesten komt vandaag met 25 nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.