Groningen kleurt roze voor Roze Zaterdag en maakt eerste namen bekend

review: Babs - 22/09 - Paradiso
Groningen kleurt roze voor Roze Zaterdag en maakt eerste namen bekend
Door PhaedraW op 08 mei 2024 - 11:11 1 Op zaterdag 22 juni vindt Roze Zaterdag Groningen plaats en reeds zijn de eerste namen bekend gemaakt van de acts die op de Grote Markt zullen staan. Niemand minder dan Willeke Alberti - icoon en o.a. ambassadeur van lhbti+-gemeenschap - keert bij uitzondering terug op het podium, speciaal voor Roze Zaterdag, en feminist en activist Sophie Straat en vele anderen omlijsten het festival met optredens en muziek.

Veel diverse artiesten zullen ook hun opwachting maken. Vanuit België komt Gustaph naar Groningen afgereisd, die na de deelname aan het Eurovisie Songfestival zijn grote doorbraak maakte bij het publiek. Van eigen bodem komen Babs, Roze Jager & Friends, Pieter van der Zweep en Liza van den Brink het podium betreden en samen met Groningen de vrijheid van emancipatie van de lhbti+-gemeenschap vieren. Daarnaast staat ook House Of Vineyard op het podium.

Roze Zaterdag, de jaarlijkse landelijke Pride die sinds de jaren 70 de vrijheid en emancipatie van de lhbti+-gemeenschap viert, komt op 22 juni naar Groningen. Groningen hostte de Roze Zaterdag al eerder in 2011 en 1985. Het evenement belooft een hoogtepunt te worden met allerlei activiteiten in de binnenstad.

Klik hier voor meer informatie over het programma en het evenement!

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefHit The City 2013

HIT THE CITY IS TERUG EN KOMT MET EERSTE ACTS: O.A....Met een nieuwe datum in de late zomer is het gratis toegankelijke...

Leffingeleuren

SNAPPED ANKLES EN MEER NIEUWE NAMEN VOOR... Leffingeleuren is een driedaags muziekfestival dat jaarlijks rond het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.