Omzetdaling in horeca door rookverbod

Door Everybody_Gets_Hurt op 20 oktober 2008 - 12:05 1 Een van de meest besproken onderwerpen van het afgelopen jaar is toch wel het rookverbod. Dat de meningen hierover verdeeld zijn is ondertussen ook wel duidelijk. Het is wel een feit dat veel café's en discotheken hun omzet aanzienlijk zien dalen. Volgens Koninklijke Horeca Nederland heeft zeker driekwart van de ondernemers last van de maatregel.

Zeker 1500 zaken dreigen door het rookverbod te verdwijnen. Op basis van onderzoek blijkt dat de omzet in cafes in juli en augustus met 26 procent is gedaald, en die van de discotheken met 31 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ondernemers schrijven de helft hiervan toe aan het rookverbod.

Aan het einde van 2008 moet tot 75 procent van alle cafes en discotheken een rookvrije zone hebben. De rookvrije ruimtes zullen voor kleine cafes geen oplossing zijn omdat er de plek niet voor is. Door de omzetdaling verwacht 20 procent van alle horecabedrijven personeel te moeten ontslaan. Wel blijkt dat bedrijven met een terras een lagere omzetdaling hebben.

Nu helder is dat vooral cafes en discotheken buitenproportioneel getroffen worden, willen we dat de minister in actie komt'', aldus Lodewijk Van der Grinten (directeur Koninklijk Horeca Nederland). ,,Wij eisen dat handhaving nu door de minister serieus wordt uitgevoerd. Als de minister dit niet kan waarmaken dan moet hij het rookverbod opheffen.''

Er zijn ondertussen al cafes die de asbakken alweer terug hebben gezet. Deze laten elke bezoeker 1 euro betalen die in een pot gaat om de boetes te betalen. Deze is de eerste keer 300 euro en deze zal steeds verdubbeld worden tot dat het cafe zal moeten sluiten.oasisnewss.gif15

OASIS OOK OP ROSKILDE, ROCK WERCHTER EN BENICASSIM?Zeker weten doen we het nog niet, maar wanneer we de website Virtual...

michael-jackson.jpg18

HALLOWEEN WORDT STEEDS GROTER IN NEDERLAND De feestdag Halloween mag aan ons dan ongemerkt voorbij gaan, in andere...

REACTIES

Avatar KooPeR
ma 20 okt 2008 12:46

KooPeR zalen stinken nu veelal naar zweet... wat mij betreft gaan we weer fijn roken.

 0
Avatar Rockolinde
ma 20 okt 2008 13:12

Rockolinde Dat had ik ze van tevoren ook wel kunnen vertellen, dat er een omzetdaling zou plaatsvinden. Dat ze daar maar even mooi massaal over gaan klagen, en dat het ministerie daar maar mooi even wat aan doet.

 0
Avatar discotraxx
ma 20 okt 2008 13:53

discotraxx Supergoor ja, dat zweet nu de overheersende geur is bij 't uitgaan.

 0
Avatar tobyhazenberg
ma 20 okt 2008 14:05

tobyhazenberg Zweet, dat is onzin... Ten eerste gaat dat niet in mijn kleren, haar of weet ik veel zitten, rook wel. Rook schaadt mijn gezondheid, eventuele zweet van een ander niet. En waar ik kome stinkt het niet naar zweet, neem nu een sportschool daar wordt toch gezweet, stinkt het daar? Nee, dus vind het ver gezocht.

 1
Avatar KooPeR
ma 20 okt 2008 14:26

KooPeR je hoeft het niet met me eens te zijn heur....

 0
Avatar Rockolinde
ma 20 okt 2008 14:38

Rockolinde tobyhazenberg schreef:
Zweet, dat is onzin... Ten eerste gaat dat niet in mijn kleren, haar of weet ik veel zitten, rook wel. Rook schaadt mijn gezondheid, eventuele zweet van een ander niet. En waar ik kome stinkt het niet naar zweet, neem nu een sportschool daar wordt toch gezweet, stinkt het daar? Nee, dus vind het ver gezocht.


Pfffff anders ga je even ergens bloedserieus op in zeg, mygod. Het ging aanvankelijk over (niet)roken en de omzetdaling in de horeca, dus laten we weer even teruggaan naar het onderwerp.

 0
Avatar Catcch
ma 20 okt 2008 14:49

Catcch tobyhazenberg schreef:
Zweet, dat is onzin... Ten eerste gaat dat niet in mijn kleren, haar of weet ik veel zitten, rook wel. Rook schaadt mijn gezondheid, eventuele zweet van een ander niet. En waar ik kome stinkt het niet naar zweet, neem nu een sportschool daar wordt toch gezweet, stinkt het daar? Nee, dus vind het ver gezocht.


Helemaal mee eens! Hoewel de geur die er nu vaak hangt wat minder aangenaam is (maar de geur van rook was nog minder aangenaam), maar die zweetgeuren schaadt iig mijn gezondheid niet. Ik krijg er geen geirriteerde en tranende ogen van, en geen geirriteerde slijmvliezen. Dat vind ik toch fijn :)

 0
Avatar BasP
ma 20 okt 2008 14:52

Wrong Hier wordt gewoon weer gerookt in een aantal cafe's, en tis best. Zoveel last heb ik er in ieder geval niet van.

 0
Avatar meef
ma 20 okt 2008 14:57

meef op de joint stright fighters na is dit het meest belachelijke wat ik de overheid heb zien doen :)

 0
Avatar Paul_Banks
ma 20 okt 2008 14:58

Paul_Banks Ja het stinkt gewoon naar zweet bij optredens (bij de sportschool ook, maar daar stel je je op in). Hoe dat in de kroeg is weet ik niet, want daar kom ik dus gewoon niet meer. Toch jammer dat er eerst een keus was tussen roken en niet roken (men mocht immers gewoon niet roken gelegenheden openen) en dat die keus nu wordt beperkt tot niet roken en thuisblijven. En waarom zou je dan nog naar het cafe gaan als je toch een deel van de tijd buiten staat? Vrienden uitnodigen, krat bier erbij en wij vermaken ons wel.

 0
Avatar Paul_Banks
ma 20 okt 2008 15:01

Paul_Banks meef schreef:
op de joint stright fighters na is dit het meest belachelijke wat ik de overheid heb zien doen :)


Mwah, heb je even; al die jaren CDA/VVD hebben toch wel meer zaken opgeleverd om je vraagtekens bij te stellen.

En het is joint strike fighter.

 -1
Avatar Rainbow Shaped Sombrero
ma 20 okt 2008 15:08

Rainbow Shap.. Aan mij zal het niet liggen. Ik ben sinds het rookverbod alleen maar meer uitgegaan en ik vind het heerlijk. Ze hadden dit al veel eerder moeten doen. En ik weet niet waar sommige mensen heen gaan, maar ik heb nog nooit last gehad van zweetlucht.

 0
Avatar HugoB
ma 20 okt 2008 15:52

HugoB Niet zeuren. Het is een wet om de volksgezondheid te bevorderen en daarin hebben ze hoe je het ook wendt of keert, een punt. Café's en/of zalen die zich nu nog in moeilijke rare hoeken wringen om er onder uit te komen, zullen vroeg of laat toch mee moeten met de letter der wet.

Omzetdaling... ja jammer. Zoals een vriend van me laatst zei: Die kroegeigenaren die over omzetdaling klagen moeten maar eens met een boer gaan praten, die sector wordt keer op keer met zulke maatregelen getroffen en dienen zich daar ook gewoon aan houden.

Ben zelf roker en sta ook het liefst met een sigaretje en een biertje naar bands te kijken, maar besef goed dat dit een wereldwijde trend is, die echt niet tegen te houden is. Gewoon accepteren over een jaar ben je er aan gewend.

 0
Avatar sobeit
ma 20 okt 2008 16:31

sobeit goh een omzetdaling, dat had ik nou nooit verwacht

 0
Avatar Poenzkie
ma 20 okt 2008 16:41

Poenzkie Ik heb geen probleem met het rookverbod. Zolang ze gewoon een rookruimte hebben. Vind dat de overheid eigenlijk subsidie zou moeten geven voor het bouwen van zo een ruimte....

Merk het ook wel is mijn stam cafe... vroeger stond die hele tent vol. tegenwoordig is die man al blij als er 15 man zit...

 0
Avatar Butters
ma 20 okt 2008 17:19

Butters Paul_Banks schreef:
Ja het stinkt gewoon naar zweet bij optredens (bij de sportschool ook, maar daar stel je je op in)


dan stel je voortaan ook maar op in dat het naar zweet ruikt als je naar 'n concert gaat

het was 'n beetje onzinnig dat ik me moet instellen dat er gerookt werd tijdens 'n concert

het hele zweet verhaal is trouwens het meest stomme excuus dat rokers gebruiken tegen het rookverbod

 0
Avatar KooPeR
ma 20 okt 2008 17:23

KooPeR ik rook niet.

 0
Avatar MaybexMemories
ma 20 okt 2008 17:25

MaybexMemories Alle niet-rokers klagen altijd maar. Rokers worden gediscrimineerd. Er word al jaren gerookt in cafe's en zalen e.d. In concertzalen hoeft het ook niet perse voor mij, maari n de kroegen vind ik het onzin dat er niet gerookt mag worden.

 0
geen avatar
ma 20 okt 2008 17:27

hgame Rainbow Shaped Sombrero schreef:
Aan mij zal het niet liggen. Ik ben sinds het rookverbod alleen maar meer uitgegaan en ik vind het heerlijk.


Idem voor mij. Sinds het rookverbod nog nooit zo vaak in de kroeg geweest. Graag weer gaan roken, beter voor mijn portomonaie ;-)

En de horeca heeft jarenlang zelf de tijd gehad om iets te doen tegen het roken (http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuws/530/ondernemers-negeren-stappen-voor-rookvrije-horeca), maar er niets tegen gedaan. Dan moet je als overheid ingrijpen.

En zweetlucht tijdens concerten hing er altijd al. Vooral in de pogopit. Maar lowlands in Alfa tijdens een hete zomer is ook geen pretje...

 0
Avatar mtje
ma 20 okt 2008 18:09

mtje Ben een niet-roker maar heb nooit last gehad van het roken, als je naar een cafe ging dan accepteerde ik dat er gerookt werd. ik ga nu niet meer zo vaak uit, waarom zou ik ook? al mn vrienden gaan om de 10 minuten naar buiten om daar een sigaretje te gaan roken, sta je dan als niet roker gezellig te feesten in je eentje :P..
natuurlijk vind ik het wel heerlijk dat je kleren niet meer zo stinken, maar ik mis toch de gezelligheid!

 0
Avatar CalibanFan
ma 20 okt 2008 18:52

CalibanFan ja was te verwachten zoiets he, ach ik had pas Nile in de Effenaar vond het wel fijn een rookvrije ruimte:)

 0
Avatar hansjuvefan
ma 20 okt 2008 21:18

hansjuvefan raar dat er een omzetdaling is. Na het invoeren van rokersverbod in Ierland was er daar juist een omzetstijging...Misschien ook voor meer live-muziek zorgen in onze 'pubs'? :p

 0
Avatar joep2
ma 20 okt 2008 22:31

joep2 en deze maatregel zou de niet-rokers naar de café's lokken?? Geloof niet dat als je nooit uitging,nu opeens wel gaat.

 0
Avatar Joyous
ma 20 okt 2008 23:43

Joyous hansjuvefan schreef:
raar dat er een omzetdaling is. Na het invoeren van rokersverbod in Ierland was er daar juist een omzetstijging...Misschien ook voor meer live-muziek zorgen in onze 'pubs'? :p


Er was wel degelijk een omzetdaling in Ierland hoor.. Ik weet niet wat voor artikelen jij hebt gelezen. Maar naar verloop van tijd ging het weer beter. Omdat de kroegen daar wel echt de moeite ervoor namen om binnenplaatsjes te maken waar het niet eens voelde alsof je buiten was, dat moet ik nog eens zien gebeuren hier

 0
Avatar Badsteaks
ma 20 okt 2008 23:57

Badsteaks hansjuvefan schreef:
raar dat er een omzetdaling is. Na het invoeren van rokersverbod in Ierland was er daar juist een omzetstijging...Misschien ook voor meer live-muziek zorgen in onze 'pubs'? :p


Er kwam weer een stijging in Ierland nadat 25% van de pubs zijn dichtgegaan. Zelf rook ik niet, maar de regering slaat door. Straks komen ze ermee aan dat er geen festivals meer mogen plaatsvinden vanwege het feit dat het te gevaarlijk in een pit kan zijn. Of dat we niet meer mogen auto rijden i.v.m. milieu. En we nemen het allemaal klakkeloos aan. En ik weet het ik neem het ook aan. Alleen als we aan de hoge heren bijv. I.N.G. kan er 10 miljard ingepompt worden. Regering keihard aanpakken en afrekenen op hun gedrag. Als een kroeg wil dat er gerookt mag worden dan gewoon lekker roken. En dat geldt ook voor het stadion en overige zalen. En als er mensen er last van hebben laten die dan een eigen kroeg opzoeken en vermaken met soortgenoten!!!!!

 0
Avatar Paul_Banks
di 21 okt 2008 07:45

Paul_Banks Butters schreef:
Paul_Banks schreef:
Ja het stinkt gewoon naar zweet bij optredens (bij de sportschool ook, maar daar stel je je op in)


dan stel je voortaan ook maar op in dat het naar zweet ruikt als je naar 'n concert gaat

het was 'n beetje onzinnig dat ik me moet instellen dat er gerookt werd tijdens 'n concert

het hele zweet verhaal is trouwens het meest stomme excuus dat rokers gebruiken tegen het rookverbod

En we hebben de fanatieke anti roker op de site gevonden.

1. Sinds wanneer ga jij me vertellen wat ik moet doen. Een sportschool associeer je met zweet, een cafe associeerde je voorheen met een lucht van rook en schraal bier.

2. Bij sommige concerten mocht er al niet gerookt worden en welke wet heeft het al die tijd verboden om een rookvrij poppodium te openen?

3. Hoe moet ik me ergens op instellen als het toch slechts als excuus gebruikt wordt?

Ik heb me prima aangepast, ik blijf gewoon thuis (ik meldde alleen dat er voorheen een keuze was voor roken en niet roken en dat ik het jammer vindt dat die keuze verdwenen is) en al gaat 50% van de horeca failliet, ik kan nog wel wat extra belasting betalen om de WW uitkering op te rekken.

 0
Avatar tobyhazenberg
di 21 okt 2008 09:02

tobyhazenberg joep2 schreef:
en deze maatregel zou de niet-rokers naar de café's lokken?? Geloof niet dat als je nooit uitging,nu opeens wel gaat.

Uhm, mijn stamkroeg, daar kwam mijn zus niet omdat ze drie passen binnen zette en meteen weer naar buiten moest vanwege de rook die op haar longen en ogen sloeg. Tijd terug geen rook, dus zij komt kroeg wel in, vrienden en familie roken allen niet gaan nu wel de kroeg in. Je moet het gewoon tijd geven!
Ik ben geen boer, maar een boer hoe vaak moet die ineens rekening houden met nieuwe spelregels, nieuwe wetten voor zijn gewassen of vee? En die zegt dan toch ook niet IK stop er maar mee :S

 0
Avatar Kuess
di 21 okt 2008 13:16

Kuess he mensen, gewoon door zuipen, dan vergeet je en de zweetlucht en dat je moet roken vanzelf ook wel ;)

probleem opgelost!

 0
Avatar leaked
di 21 okt 2008 17:41

leaked Daar gaan de niet rokers weer. EN WAAR ZIJN JULLIE DAN. NERGENS. Ik was in Alkmaar. Terrassen zaten vol. Maar alleen maar rokers. De niet rokers zaten niet een binnen. De niet rokers wilden een rookverbod dus ga dan ook maar bij mooi weer binnen zitten. EN ANDERS NIET ZEUREN.

 0
Avatar basnath
di 21 okt 2008 20:15

basnath De omzetdaling wordt vooral veroorzaakt door de recessie en de alsmaar stijgende prijzen voor een pilsje.

Omroep Brabant heeft ook nog een rondje langs wat kroegen gemaakt, zie onderstaand bericht.

________________________________________
EINDHOVEN - Het is onzin dat cafébazen op dit moment hun zaak verkopen omdat ze in de problemen komen door het rookverbod. Dat leert een ronde die Omroep Brabant maakte langs meerdere horecamakelaars in Brabant.
Kroegbazen die nu hun zaak verkopen waren dat al lang van plan. Hooguit is het rookverbod het laatste duwtje. Het is niet te zeggen of het rookverbod op langere termijn slachtoffers onder de horeca-ondernemers zullen maken.

De makelaars merken wel dat er minder vraag is naar cafés, maar dat heeft ook te maken met de kredietcrisis. Banken lenen minder snel geld aan mensen die een kroeg willen beginnen.
_______________________________

Groeten,

Een anti-roker én kroegtijger

 0
Avatar hansjuvefan
di 21 okt 2008 21:46

hansjuvefan sommigen kunnen wel niet zonder sigaret op café. Maar kan iemand wel een maand door zonder eens een pint te drinken op café?Dus die kritiek van die omzetdaling door rookverbod is dus volgens mij verkeerd.

 0
Avatar RapidEyeMovement
vr 24 okt 2008 09:50

RapidEyeMove.. Ik snap nog steeds niet waarom er niet een paar rokercafé's worden gemaakt. Dan ga je daar toch lekker niet heen als je niet van roken houdt? Mij maakt het niets uit, maar het zou een goede oplossing zijn lijkt me?

 0
Avatar sammy1989
vr 24 okt 2008 20:58

sammy1989 Het rookverbod is ingegaan en dat kunnen we nou eenmaal niet terugdraaien. Je kan het wel als roker jezelf gemakkelijker maken door gewoon te blijven tot sluitingstijd en zodra de ramen en gordijnen dicht zijn je sigaret binnen op steken. Bovendien kan je kroegen op gaan zoeken waar je voor een kleine vergoeding gewoon mag roken, en geloof me dat zijn er veel. Ik geef even een what to do lijst voor de rokers onder ons;)

 0
Avatar xBlackRainbow
za 25 okt 2008 00:19

xBlackRainbow Zelf rook ik niet..
Maar ik vind het nog steeds naar om naar een concert of wat dan ook te gaan zonder de bekende rooklucht :]
Maarja, zoals iemand al zei: 'daar wen je ook wel weer aan'.

 0
Avatar Butters
za 25 okt 2008 09:43

Butters Paul_Banks schreef:
Butters schreef:
Paul_Banks schreef:
Ja het stinkt gewoon naar zweet bij optredens (bij de sportschool ook, maar daar stel je je op in)


dan stel je voortaan ook maar op in dat het naar zweet ruikt als je naar 'n concert gaat

het was 'n beetje onzinnig dat ik me moet instellen dat er gerookt werd tijdens 'n concert

het hele zweet verhaal is trouwens het meest stomme excuus dat rokers gebruiken tegen het rookverbod

En we hebben de fanatieke anti roker op de site gevonden.

1. Sinds wanneer ga jij me vertellen wat ik moet doen. Een sportschool associeer je met zweet, een cafe associeerde je voorheen met een lucht van rook en schraal bier.

2. Bij sommige concerten mocht er al niet gerookt worden en welke wet heeft het al die tijd verboden om een rookvrij poppodium te openen?

3. Hoe moet ik me ergens op instellen als het toch slechts als excuus gebruikt wordt?

Ik heb me prima aangepast, ik blijf gewoon thuis (ik meldde alleen dat er voorheen een keuze was voor roken en niet roken en dat ik het jammer vindt dat die keuze verdwenen is) en al gaat 50% van de horeca failliet, ik kan nog wel wat extra belasting betalen om de WW uitkering op te rekken.

Jij had het over roken tijdens concerten en DAAR reageerde ik op, ik blijf vreemd dat je al je naar de bioscoop ging of naar het theater niemand mocht roken maar tijdens concerten wel.

'N rookvrij podium/club/zaal is ook onzinnig omdat ik wil kiezen uit de band die ik wil zijn niet de zaal waar wel of niet gerookt word.

'N keuze is goed zoals je ook die service bioscopen had waar gerookt mocht worden maar dan kun je tenminste nog kiezen om die film in 'n rookvrije bisocoop te zien maar bij concerten had je die keus niet, als je 'n bandje wild zien moest je automatisch ergens heen waar standaard gerookt werd.

 0
Avatar Obey-Your-Master
zo 26 okt 2008 13:29

Obey-Your-Ma.. waarom moet dit nou in alle kranten? het leek me best logies dat het zou gebeuren xD wie buiten staat bestelt geen bier hea? ;) het hele rookverbod is gewoon 1 probleem weghalen en er 10 voor terugkrijgen.. laat ons mooi roken, gaan de nietrokers maar buiten staan als ze zich zo storen aan kleren die naar rook ruiken

 0
Avatar femmedelaliberte
zo 26 okt 2008 14:45

femmedelalib.. jezus mensen, niks 'de overheid slaat door en straks mogen we dit en dat ook al niet', het is gewoon een feit dat roken ongelooflijk slecht voor je is. Ik heb bar wenig mensen horen zeuren over de stinkende kleren na een avondje uitgaan, dus laten we het alsjeblieft inet hebben over de naar zweet stinkende kleren. Het overgrote deel van de niet-rokende partyers heeft er last van. Het gaat dus om het beschermen van een minderheid, en daar is ideologisch gezien niks mis mee.

verder vraag ik me echt keihard af of iedereen hier nou voor het roken naar een concert gaat, of gewoon voor de band? of ben ik hier de enige die een band bezoekt om naar de muziek te luisteren?
en verder vind ik het allemaal een beetje aanstellerij. heel vervelend voor alle horeca-ondernemers dat ze hun omzetten zien dalen, maar trekken ze mensen naar hun cafe toe voor het roken, of voor de gezelligheid? naar mijn idee is ook een klein cafe net zo gezellig als er een paar mensen even vijf minuutjes buiten gaan staan roken.

zo, dat was mijn betoog, mijn mening.

nog even een ps: voor radio op school zijn we ook een goed aantal kroegen in utrecht, toch wel de grootste kroegenstad van nl, langsgeweest. grof gezegd gaf negen van de tien kroegen aan weinig omzetdaling te hebben gehad, en ook weinig te zien in het plan van de KHN om de asbakken weer op tafel te zetten en dan maar de boetes te betalen. dus tja.

 0
Avatar Obey-Your-Master
zo 26 okt 2008 20:58

Obey-Your-Ma.. dat betoog is hardstikke leuk maar komt niet overeen met de werkelijkheid.. "als er een paar mensen even vijf minuutjes buiten gaan staan roken." dat gebeurt niet.. omdat rokers naar buiten gaan gaan de niet rokers ook mee naar buiten.. zo hebi k het wel eens gezien dat je 3/4de van de kroeg buiten had staan.. en dan is het buiten dus gezelliger als binnen en blijft met buiten.. waardoor er minder besteld word.. en oja: jij drinkt nooit bij een concert? want dan hoor je de muziek niet meer?? of jij eet nooit popcorn in een bios want dan zie je de film niet meer? hoezo zou je niet naar muziek kunnen luisteren en roken tegelijk xD praat geen poep alstublieft

 0
Avatar femmedelaliberte
ma 27 okt 2008 13:08

femmedelalib.. tuurlijk drink ik wel eens een biertje bij een concert! en eet ik popcorn (of m&m's) in een bioscoop! (al mocht er naa rmijn idee al een heeeele tijd nie tmeer gerookt worden in de bioscoopzaal, of ben ik nou dom?) alleen ik heb niet het idee dat het slecht is voor de gezondheid van mijn mede-concertbezoekers :)
jij hebt dus 'wel eens gezien' dat driekwart van de kroeg buiten stond. nouja, da's vervelend. misschien blijven uiteindelijk ook wel alleen de kroegen met terrassen over. of de kroegen waar ik het over had die eigenlijk nog weinig merkten van een extreme omzetdaling. vervelend, maar ik denk dat we daar als samenleving uiteindelijk vrij weinig van zullen merken.

ps. lief dat je u tegen me zei!

 0
Avatar Paul_Banks
di 28 okt 2008 13:04

Paul_Banks Butters schreef:
ik blijf vreemd


Dat weet ik Butters, dat weet ik.

Maar toch was die keuze daar, iedereen kon namelijk zijn poppodium rookvrij maken, terwijl er nu dus geen keuze meer is voor poppodia waar je mag roken. Dat heeft niets met keuze voor bands te maken, want ook een rookvrij poppodium kan bands boeken.

 0
Avatar Paul_Banks
di 28 okt 2008 13:07

Paul_Banks femmedelaliberte schreef:

nog even een ps: voor radio op school zijn we ook een goed aantal kroegen in utrecht, toch wel de grootste kroegenstad van nl, langsgeweest. grof gezegd gaf negen van de tien kroegen aan weinig omzetdaling te hebben gehad, en ook weinig te zien in het plan van de KHN om de asbakken weer op tafel te zetten en dan maar de boetes te betalen. dus tja.


Utrecht lijkt me niet de grootste kroegen stad, maar eerder de grootste terassenstad, want ik heb nog niet zo veel hele volle kroegen gezien in Utrecht, omdat vrijwel alle kroegen werken met tafels en stoelen. Maar dat even terzijde.

Ik neem aan dat je in het centrum bent geweest van Utrecht? Daar zit volgens mij ook het probleem niet, omdat kroegen in centra toch wel hun mensen blijven trekken. Ik zou het onderzoek verleggen naar de wijkcafe's en dan nog een reporteren.

 0
Avatar Obey-Your-Master
di 28 okt 2008 22:44

Obey-Your-Ma.. femmedelaliberte schreef:
tuurlijk drink ik wel eens een biertje bij een concert! en eet ik popcorn (of m&m's) in een bioscoop! (al mocht er naa rmijn idee al een heeeele tijd nie tmeer gerookt worden in de bioscoopzaal, of ben ik nou dom?) alleen ik heb niet het idee dat het slecht is voor de gezondheid van mijn mede-concertbezoekers :)
jij hebt dus 'wel eens gezien' dat driekwart van de kroeg buiten stond. nouja, da's vervelend. misschien blijven uiteindelijk ook wel alleen de kroegen met terrassen over. of de kroegen waar ik het over had die eigenlijk nog weinig merkten van een extreme omzetdaling. vervelend, maar ik denk dat we daar als samenleving uiteindelijk vrij weinig van zullen merken.

ps. lief dat je u tegen me zei!


ik had het niet over roken in de bios XD maar jij zei: "ben ik de enige die naar een concert gaat voor de muziek ipv om te roken??" ik wou ermee aangeven dat je toch wel gewoon band kan kijken/luisteren terwijl je rookt.. ;)

 0
Avatar Obey-Your-Master
di 28 okt 2008 22:46

Obey-Your-Ma.. enne oja: goed he dat ik u tegen je zei xD dat vond ik wel zo gepast aangezien ik nog nooit iemand van een jaar oud zo zn mening heb zien geven over het rookverbod xD (check je Agendainfo)

 0
Avatar femmedelaliberte
do 30 okt 2008 12:08

femmedelalib.. Obey-Your-Master schreef:
enne oja: goed he dat ik u tegen je zei xD dat vond ik wel zo gepast aangezien ik nog nooit iemand van een jaar oud zo zn mening heb zien geven over het rookverbod xD (check je Agendainfo)


haha! oja, dat staat nog niet helemaal goed. als het wel goed zou staan, zou blijken dat ik een jaar ouder ben dan jij.

anyway, we dwalen af.
maarrr.. je kan dus best naar een band kijken terwijl je rookt, maar dat kan ook prima als je niet rookt, toch? :D en als die band nou ook nog eens supertof is, is het misschien ook nog eens mogelijk om voor 2 uur je verslaving te vergeten ;)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.