Ook zomerfestivals lijden onder crisis

Door Marz667 op 11 februari 2009 - 19:58 1 De economische crisis zou deze zomer ook gevolgen kunnen hebben voor de muziekfestivals. Traditionele grote sponsors als KBC, Dexia en Ethias schroeven hun sponsorbudgetten drastisch terug, zo weet de VRT-redactie.

België heeft al jarenlang een bloeiend festivalleven. In de zomervakantiemaanden staat zowat elk weekend een muziekfestival op het programma. Die festivals lijken nu ook te zullen lijden onder de economische crisis. Vooral de kleinere festivals, zoals Cactus in Brugge of het Bluesfestival in Peer, zien hun grote sponsors afhaken.

Zo stopt KBC als sponsor van het Cactusfestival. De zoektocht naar nieuwe mogelijke sponsors loopt niet van een leien dakje. "Als we contact opnemen met andere financiële instellingen, blijkt dat er geen ruimte is om nieuwe initiatieven te sponsoren", zegt Cactus-organisator Dany Gryson.

Bij Folk Dranouter hebben ze dit jaar meer geluk. "Wij hebben het geluk dat onze hoofdsponsors, zoals KBC, nog een lopend contract hebben", luidt het in Dranouter. "We ondervinden dus niet onmiddellijk hinder van de economische crisis, maar de signalen zijn wel niet uitermate positief".

Serge Platel, voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals, vindt dat de banken op die manier een verkeerd signaal geven. "Juist nu kunnen ze het verschil maken in onzekere tijden. Door er te staan stralen ze leiderschap uit".

Als de grote sponsors afhaken, bestaat de kans dat de ticketprijzen zullen stijgen.ijazznewss.jpg

WOUTER HAMEL EN SABRINA STARKE OP IJAZZ Wouter Hamel, Zuco 103 en Sabrina Starke treden op tijdens het...

mansonnews.jpg36

MARILYN MANSON BEVESTIGT ZICH VOOR GRASPOP Terwijl de organisatie van Graspop op haar site maar weinig bevestigt, regent...

REACTIES

Avatar Thrash_Legion
wo 11 feb 2009 20:06

Thrash_Legion oke.

 0
Avatar djfundametal
wo 11 feb 2009 20:19

djfundametal dat de kleinere festivals er onder gingen lijden was te vergeten. de grote gaan blijven bestaan. de kleine verdwijnen

 0
Avatar BasP
wo 11 feb 2009 21:14

Wrong Op sommige plekken verdwijnen festivals, maar er komen altijd wel weer nieuwe voor in de plaats.

 0
geen avatar
do 12 feb 2009 00:29

joyz Dit soort dingen blijven jammer, maar idd weer eens oog voor lokaal talent oid?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.